HTC HD2 Disassembly & Assembly (Αποσυναρμολογηση & Συναρμολογηση)
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
HTC HD2 Disassembly & Assembly (Αποσυναρμολογηση & Συναρμολογηση)
Δυο επισημα λεπτομερη video απο την HTC που δειχνουν αναλυτικα την διαδικασια αποσυναρμολογησης & συναρμολογησης της συσκευης.
Αποσυναρμολογηση:
Συναρμολογηση:
Επειδη ειμαι σιγουρος οτι δεν θα περασει απαρατηρητο το ESD Wrist Strap, να συμπληρωσω οτι ειναι η γειωση του ανθρωπινου σωματος ωστε να μην γινει εκφορτωση στατικου ηλεκτρισμου στην ευαισθητη ηλεκτρονικη συσκευη.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Αποσυναρμολογηση:
Συναρμολογηση:
Επειδη ειμαι σιγουρος οτι δεν θα περασει απαρατηρητο το ESD Wrist Strap, να συμπληρωσω οτι ειναι η γειωση του ανθρωπινου σωματος ωστε να μην γινει εκφορτωση στατικου ηλεκτρισμου στην ευαισθητη ηλεκτρονικη συσκευη.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Santosan- Administrator
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879
Απ: HTC HD2 Disassembly & Assembly (Αποσυναρμολογηση & Συναρμολογηση)
Σημερα εκανα προσωπικα δοκιμη στο HD2 τα παραπανω video. Η συσκευη μου ειχε πεσει απο τα χερια στην δουλεια με αποτελεσμα να τραυματιστει εξωτερικα ευτυχως μονο το Housing, ολα τα υπολοιπα ηταν αθικτα.
Με περιπου 8€ αγορασα ενα Torx #5 για να λυσω τα βιδακια & μια πενα για να μπορεσω να αποσυναρμολογησω το μεσαιο καπακι απο το υπολοιπο τηλ, βρηκα το γνησιο Housing σε γνωστο e - καταστημα σε σετ στα 48€ & εκανα την αντικατασταση στο σπιτι μεσα σε 15'. Το αποτελεσμα ειναι τελειο, το HD2 ειναι παλι σαν το εβγαλες απο το κουτι του. Η μονη παρεμβαση που χρειαστηκε περαν της απλης αντικαταστασης ηταν η μεταφορα του ηχειου απο το παλιο Housing στο καινουργιο ...
Το HD2 το λατρευω & δεν το αλλαζω με τιποτα αφου μου κανει ολα τα χατιρια & μπορω να πειραματιζομαι οσο θελω, μπορω να πω λοιπον οτι εκανα ενα πολυ ωραιο δωρο στον εαυτο μου γιατι δεν αντεχα να το βλεπω λαβωμενο ...
Με περιπου 8€ αγορασα ενα Torx #5 για να λυσω τα βιδακια & μια πενα για να μπορεσω να αποσυναρμολογησω το μεσαιο καπακι απο το υπολοιπο τηλ, βρηκα το γνησιο Housing σε γνωστο e - καταστημα σε σετ στα 48€ & εκανα την αντικατασταση στο σπιτι μεσα σε 15'. Το αποτελεσμα ειναι τελειο, το HD2 ειναι παλι σαν το εβγαλες απο το κουτι του. Η μονη παρεμβαση που χρειαστηκε περαν της απλης αντικαταστασης ηταν η μεταφορα του ηχειου απο το παλιο Housing στο καινουργιο ...
Το HD2 το λατρευω & δεν το αλλαζω με τιποτα αφου μου κανει ολα τα χατιρια & μπορω να πειραματιζομαι οσο θελω, μπορω να πω λοιπον οτι εκανα ενα πολυ ωραιο δωρο στον εαυτο μου γιατι δεν αντεχα να το βλεπω λαβωμενο ...
Santosan- Administrator
Εδώ και 2 ημέρες είχα ένα πρόβλημα.... Είχαν σπάσει οι επαφές της θύρας USB του τηλεφώνου... και δεν φόρτιζε...
Τα βίντεο αυτά με βοήθησαν να πάρω την απόφαση να προσπαθήσω να το επισκευάσω μόνος μου
Το HTC μου αραδιασμένο
Αφού το έλυσα όλο λοιπόν, έφτασα στο σημείο της USB θύρας
Είχαν ξεκολλήσει ΚΑΙ τα 4 σημεία (μπλε) από όπου στηρίζετε η θύρα....
Επίσης είχαν ξεκολλήσει ΚΑΙ ΟΛΕΣ οι (5) επαφές της θύρας (κόκκινο)
Στο πράσινο διακρίνονται 2 αντιστάσεις (επαφής) οι οποίες μας άφησαν χρόνους Θα δείτε παρακάτω
Για να πω την αλήθεια, όταν είδα ότι ΟΛΕΣ οι κολλήσεις ήταν "επιφανειακού" τύπου, με έπιασε κρύος ιδρώτας
Τι να κάνω όμως ο καημένος, το HTC δεν ήθελα να το χάσω, οπότε είπα να δοκιμάσω με ότι εργαλεία είχα.... (θυμήθηκα τα φοιτητικά μου χρόνια )
Το αποτέλεσμα
Λόγω του αρκετά μεγάλου (για το είδος της επέμβασης) κολλητηριού, οι αντιστάσεις που σας έλεγα πριν (πράσινο)..... απλά εξαϋλώθηκαν
Αφού το έδεσα λοιπόν, έκανα το σταυρό μου.....
Το άνοιξα και είδα ότι δούλευε κανονικά, καθώς και το USB (φόρτιση και μεταφορά δεδομένων στο PC).... όμως δεν είχα κολλήσει καλά φαίνεται κάτι και πάλι μου έκανε "τσαλιμάκια"...
Το ξαναάνοιξα λοιπόν και έκανα τις κολλήσεις ολίγον τι καλύτερες... (φωτό δεν έχω από την 2η επέμβαση)
Τώρα δεν κουνιέται φύλλο, και δουλεύει ΑΨΟΓΑ!!!!
Τα βίντεο αυτά με βοήθησαν να πάρω την απόφαση να προσπαθήσω να το επισκευάσω μόνος μου
Το HTC μου αραδιασμένο
Αφού το έλυσα όλο λοιπόν, έφτασα στο σημείο της USB θύρας
Είχαν ξεκολλήσει ΚΑΙ τα 4 σημεία (μπλε) από όπου στηρίζετε η θύρα....
Επίσης είχαν ξεκολλήσει ΚΑΙ ΟΛΕΣ οι (5) επαφές της θύρας (κόκκινο)
Στο πράσινο διακρίνονται 2 αντιστάσεις (επαφής) οι οποίες μας άφησαν χρόνους Θα δείτε παρακάτω
Για να πω την αλήθεια, όταν είδα ότι ΟΛΕΣ οι κολλήσεις ήταν "επιφανειακού" τύπου, με έπιασε κρύος ιδρώτας
Τι να κάνω όμως ο καημένος, το HTC δεν ήθελα να το χάσω, οπότε είπα να δοκιμάσω με ότι εργαλεία είχα.... (θυμήθηκα τα φοιτητικά μου χρόνια )
Το αποτέλεσμα
Λόγω του αρκετά μεγάλου (για το είδος της επέμβασης) κολλητηριού, οι αντιστάσεις που σας έλεγα πριν (πράσινο)..... απλά εξαϋλώθηκαν
Αφού το έδεσα λοιπόν, έκανα το σταυρό μου.....
Το άνοιξα και είδα ότι δούλευε κανονικά, καθώς και το USB (φόρτιση και μεταφορά δεδομένων στο PC).... όμως δεν είχα κολλήσει καλά φαίνεται κάτι και πάλι μου έκανε "τσαλιμάκια"...
Το ξαναάνοιξα λοιπόν και έκανα τις κολλήσεις ολίγον τι καλύτερες... (φωτό δεν έχω από την 2η επέμβαση)
Τώρα δεν κουνιέται φύλλο, και δουλεύει ΑΨΟΓΑ!!!!
panoshm- Moderator
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2927
Μπορουμε να πουμε λοιπον οτι ειχαμε επιτυχια 2 στα 2 HD2 του forum ...
Santosan- Administrator
Santosan έγραψε:Μπορουμε να πουμε λοιπον οτι ειχαμε επιτυχια 2 στα 2 HD2 του forum ...
Ε, αυτό έλειπε...!!!!
G.K.- Senior Member
Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 1001
ψαχνοντας σχετικα με την αποκολληση της θυρας usb ,βρηκα το πιο κατω
και η μεταφραση του στα αγγλικα
kap55- Member
Τόπος : ΑΙΓΙΟ ΑΧΑΙΑΣ
Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 63
Με πρίζωσες τώρα Γιώργο.... καθώς μάλλον ξανακουνήθηκε κάτι και δεν μεταφέρει δεδομένα (δεν δουλεύει η σύνδεση USB με PC δηλαδή) αλλά φορτίζει κανονικά... και μάλλον θα το ξαναανοίξω για 2ο bypass
panoshm- Moderator
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2927
kap55 έγραψε:ψαχνοντας σχετικα με την αποκολληση της θυρας usb ,βρηκα το πιο κατω
Πολυ ωραιο & χρησιμο Γιωργο !!!
Santosan- Administrator
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης