TopoNavigator Android
+9
G.K.
lefterismega
ZAFIR
dim68
x-trail
vassago
panoshm
leonkoum
Santosan
13 απαντήσεις
Σελίδα 3 από 3
Σελίδα 3 από 3 • 1, 2, 3
Απ: TopoNavigator Android
Μας ξεφυγε η αναβαθμιση στην εκδοση 3.9.6, ενημερωθηκε το πρωτο post & θα ανεβαινει το apk της free εφαρμογης.
Santosan- Administrator
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879
Υπάρχει κάποιο changelog που να λέει τι βελτιώσεις υπάρχουν σε κάθε αναβάθμιση?
Γίατι εγώ πιστεύω οτι το μόνο πού αλλάζει είναι το version number απλά για να φαίνεται στο play store οτι η εφαρμόγη αναβαθμίζετε και δεν μένει στάσιμη...
Γίατι εγώ πιστεύω οτι το μόνο πού αλλάζει είναι το version number απλά για να φαίνεται στο play store οτι η εφαρμόγη αναβαθμίζετε και δεν μένει στάσιμη...
mythoss- New Member
Τόπος : Larisa
Ημερομηνία εγγραφής : 21/09/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 17
Μονο οτι βλεπουμε στην επισημη ιστοσελιδα ...
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Santosan- Administrator
Εχουμε αναβαθμιση στην εκδοση 3.9.8 ...
Santosan- Administrator
Ενημερώθηκε 22 Δεκεμβρίου 2016
Τρέχουσα έκδοση 4.0.1
Τι νέο υπάρχει
Έκδοση 4.0.1:
• Εξαγωγή σημείων με φωτογραφίες σε αρχείο kmz που ανοίγει στο Google Earth
• Διόρθωση προβλήματος με τον χάρτη OSM Cycle Map
Τρέχουσα έκδοση 4.0.1
Τι νέο υπάρχει
Έκδοση 4.0.1:
• Εξαγωγή σημείων με φωτογραφίες σε αρχείο kmz που ανοίγει στο Google Earth
• Διόρθωση προβλήματος με τον χάρτη OSM Cycle Map
lneam- Active Member
Τόπος : Πειραιας
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 402
Το εγκαταλείψατε το νήμα;
Έχει φτάσει στην έκδοση 6.
Εγώ έδωσα 40 ευρώ και το αγόρασα. Έχω και το TopoNavigator 6 για PC.
Παρότι έχει ένα σωρό κουσούρια, για όσους θέλουν χάρτες της υπαίθρου είναι μοναδικό.
Έχει φτάσει στην έκδοση 6.
Εγώ έδωσα 40 ευρώ και το αγόρασα. Έχω και το TopoNavigator 6 για PC.
Παρότι έχει ένα σωρό κουσούρια, για όσους θέλουν χάρτες της υπαίθρου είναι μοναδικό.
GLA- Member
- Τόπος : ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ημερομηνία εγγραφής : 26/01/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 93
Έχεις όλη την Ελλάδα σε full zoom ανά πάσα στιγμή στο Android σου, όπου και να'σαι, χωρίς internet και σήμα δικτύου τηλεφωνίας?
Δηλαδή.... εξαρτάσαι μόνο από το GPS του κινητού/tablet και την μπαταρία του, ή εξαρτάσαι και από κάτι άλλο?
Δηλαδή.... εξαρτάσαι μόνο από το GPS του κινητού/tablet και την μπαταρία του, ή εξαρτάσαι και από κάτι άλλο?
panoshm- Moderator
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2927
Όχι χρειάζεσαι ίντερνετ άμα περιφέρεσαι σε μεγάλες αποστάσεις.panoshm έγραψε:Έχεις όλη την Ελλάδα σε full zoom ανά πάσα στιγμή στο Android σου, όπου και να'σαι, χωρίς internet και σήμα δικτύου τηλεφωνίας?
Γιατί είναι σχεδόν αδύνατον να κατεβάσεις τους χάρτες όλης της Ελλάδος.
Η μνήμη που χρειάζεσαι δεν έχει καμία σχέση με αυτή που δείχνει η εφαρμογή όταν πας να κατεβάσεις τους χάρτες. Είναι σε λογικά πλαίσια και θα σας πω πόσο όταν καταφέρω να ολοκληρώσω το κατέβασμα όλης της Ελλάδας.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ταχύτητα που κατεβαίνουν οι χάρτες.
Όπως τώρα είναι η κατάσταση για να κατεβάσεις όλη την Ελλάδα σε όλες τις αναλύσεις των χαρτών του TopoNavigator χρειάζεσαι κάπου 10 ημέρες.
Έχουν ρυθμίσει τον σέρβερ και ρίχνει την ταχύτητα μετά από κάποια ώρα κατέβασμα μέχρι που σέρνεται.
Μπορείς να κατεβάσεις και τους άλλους χάρτες που έχει (και τις δορυφορικές φωτογραφίες τις google) αλλά τότε θα χρειαστείς μήνες όχι μέρες.
Εννοείται ότι για να κατεβάζεις για μέρες χάρτες, έχεις δεύτερο κινητό αλλιώς δεν θα τελειώσεις ποτέ.
Εγώ τώρα έχω βάλει το τάμπλετ και κατεβάζει.
Αλλά παρότι αυτές τις Ελληνικές εξυπνάδες που κάνει ο κατασκευαστείς, πάλι θα το αγόραζα.
GLA- Member
Καλημερα, σε μια επικοινονια που ειχα παλαιοτερα μου ειχαν πει οτι θα ετοιμαζαν ενα συστημα να κατεβαζεις τουσ χαρτεσ απο το pc και μετα να περνανε στο tablet/κινητο...
για να δουμε...
για να δουμε...
Αφού κατεβάσω τους χάρτες σε μια συσκευή, να τρέχουν αν τους αντιγράψω στην μνήμη μιας άλλης συσκευής;
Ή θα πρέπει να επαναλάβω το βασανιστήριο του κατεβάσματος και στην δεύτερη συσκευή μου;
Ξέχασα να πω ότι οι ενημερώσεις των χαρτών TopoNavigator είναι για κλάματα.
Για παράδειγμα δεν έχουν βάλει ακόμα το τελευταίο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης-Καλαμάτας που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν 2 χρόνια, που συγχρόνως είναι και ο περιφερειακός της Καλαμάτας και περιλαμβάνει πλήθος ανισόπεδων κόμβων και διευθετήσεις παρακείμενων οδών.
Χωματόδρομοι στον Ταύγετο έχουν να ενημερωθούν πάνω από 10 χρόνια.
Ή θα πρέπει να επαναλάβω το βασανιστήριο του κατεβάσματος και στην δεύτερη συσκευή μου;
Ξέχασα να πω ότι οι ενημερώσεις των χαρτών TopoNavigator είναι για κλάματα.
Για παράδειγμα δεν έχουν βάλει ακόμα το τελευταίο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης-Καλαμάτας που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν 2 χρόνια, που συγχρόνως είναι και ο περιφερειακός της Καλαμάτας και περιλαμβάνει πλήθος ανισόπεδων κόμβων και διευθετήσεις παρακείμενων οδών.
GLA- Member
GLA έγραψε:Όχι χρειάζεσαι ίντερνετ άμα περιφέρεσαι σε μεγάλες αποστάσεις.
Γιατί είναι σχεδόν αδύνατον να κατεβάσεις τους χάρτες όλης της Ελλάδος.
Η μνήμη που χρειάζεσαι δεν έχει καμία σχέση με αυτή που δείχνει η εφαρμογή όταν πας να κατεβάσεις τους χάρτες. Είναι σε λογικά πλαίσια και θα σας πω πόσο όταν καταφέρω να ολοκληρώσω το κατέβασμα όλης της Ελλάδας.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ταχύτητα που κατεβαίνουν οι χάρτες.
Όπως τώρα είναι η κατάσταση για να κατεβάσεις όλη την Ελλάδα σε όλες τις αναλύσεις των χαρτών του TopoNavigator χρειάζεσαι κάπου 10 ημέρες.
Έχουν ρυθμίσει τον σέρβερ και ρίχνει την ταχύτητα μετά από κάποια ώρα κατέβασμα μέχρι που σέρνεται.
Μπορείς να κατεβάσεις και τους άλλους χάρτες που έχει (και τις δορυφορικές φωτογραφίες τις google) αλλά τότε θα χρειαστείς μήνες όχι μέρες.
Εννοείται ότι για να κατεβάζεις για μέρες χάρτες, έχεις δεύτερο κινητό αλλιώς δεν θα τελειώσεις ποτέ.
Εγώ τώρα έχω βάλει το τάμπλετ και κατεβάζει.
GLA έγραψε:Ξέχασα να πω ότι οι ενημερώσεις των χαρτών TopoNavigator είναι για κλάματα.
Ακριβώς για αυτούς τους 2 πάρα πολύ σημαντικούς λόγους φίλε μου, έχουμε παρατήσει το νήμα...
Από ότι φαίνεται ασχολείται μόνο με τον έντυπο χάρτη.... και με διάφορα project σε συνεργασίες με Δήμους κλπ.. έχω δει πάρα πολλές χαρτογραφικές πινακίδες και χάρτες συγκεκριμένων περιοχών με μονοπάτια και σημεία ενδιαφέροντος για συγκεκριμένες περιοχές...
Η αρχή έγινε 1ον όταν σταμάτησε να εμπορεύεται Garmin και 2ον όταν σταμάτησε το καλύτερο πρόγραμμα που υπήρχε... κακοσχεδιασμένο βαρύ κι ασήκωτο μεν για τα περισσότερα PC αλλά ήταν το καλύτερο για την Ελλάδα...
panoshm- Moderator
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2927
ότι έχει γραφτεί παραπάνω ισχύει στο ακέραιο.δυστυχώς... θα μπορούσαν να έχουν έναν ελληνικό ofrm..όλα στον βωμό των εφαρμογών (gagett)..μιάς και ΟΛΟΙ περιμένουν από ενα multiεργαλείο να τα κάνουν όλα και τέλεια(θεωρούν)..δέν το πλατιάζω άλλο,νέα τάξη πραγμάτων..
συμβουλή...ότι δέν δουλευει off line ξεχάστε το...
συμβουλή...ότι δέν δουλευει off line ξεχάστε το...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ZAFIR στις Πεμ 8 Νοε 2018 - 20:50, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : edit)
ZAFIR- Expert Member
Τόπος : patra
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1935
Επανέρχομαι να σας πω την εμπειρία μου μετά από μήνες κατεβάσματος χαρτών στο TopoNavigator Android.
Για όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή για το ύπαιθρο, όπου παρεμπιπτόντως δεν έχει ανταγωνισμό, αρκεί να κατεβάσουν τους χάρτες μέχρι το ζουμ 15.
Στο ζουμ 15 φαίνονται όλες οι ισοϋψείς, όλες οι πληροφορίες για το ύπαιθρο, όλοι οι χωματόδρομοι και τα μονοπάτια, και όλοι οι δρόμοι των πόλεων και τα οικοδομικά τετράγωνα.
Δεν φαίνονται οι ονομασίες των οδών των πόλεων, που φαίνονται όλες στο ζουμ 17 και των μεγάλων αρτηριών από το ζουμ 16.
Μέχρι το ζουμ 15 όλοι η Ελλάδα είναι περίπου 8,5 GB, και όλη η Ελλάδα μέχρι και το ζουμ 17 είναι περίπου 54 GB.
Τα μεγέθη δεν είναι απαγορευτικά αφού η τιμή μιας κάρτας μνήμης 128 GB έχει πέσει στα 30 ευρώ. Το πρόβλημα είναι το κατέβασμα, που για μέχρι το ζουμ 15 θέλει περίπου μία βδομάδα και για μέχρι το ζουμ 17 θέλει περίπου ενάμιση μήνα.
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο τρόπος που γίνεται το κατέβασμα, έχει γίνει επίτηδες για να μην μπορούμε να κατεβάσουμε όλους τους χάρτες. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα παράλογα που συμβαίνουν να είναι από ανικανότητα.
Για όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή για το ύπαιθρο, όπου παρεμπιπτόντως δεν έχει ανταγωνισμό, αρκεί να κατεβάσουν τους χάρτες μέχρι το ζουμ 15.
Στο ζουμ 15 φαίνονται όλες οι ισοϋψείς, όλες οι πληροφορίες για το ύπαιθρο, όλοι οι χωματόδρομοι και τα μονοπάτια, και όλοι οι δρόμοι των πόλεων και τα οικοδομικά τετράγωνα.
Δεν φαίνονται οι ονομασίες των οδών των πόλεων, που φαίνονται όλες στο ζουμ 17 και των μεγάλων αρτηριών από το ζουμ 16.
Μέχρι το ζουμ 15 όλοι η Ελλάδα είναι περίπου 8,5 GB, και όλη η Ελλάδα μέχρι και το ζουμ 17 είναι περίπου 54 GB.
Τα μεγέθη δεν είναι απαγορευτικά αφού η τιμή μιας κάρτας μνήμης 128 GB έχει πέσει στα 30 ευρώ. Το πρόβλημα είναι το κατέβασμα, που για μέχρι το ζουμ 15 θέλει περίπου μία βδομάδα και για μέχρι το ζουμ 17 θέλει περίπου ενάμιση μήνα.
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο τρόπος που γίνεται το κατέβασμα, έχει γίνει επίτηδες για να μην μπορούμε να κατεβάσουμε όλους τους χάρτες. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα παράλογα που συμβαίνουν να είναι από ανικανότητα.
GLA- Member
στο προηγουμενο ποστ που εγινε απο τον χρηστη GLA, διαβαζουμε "το ζουμ 17 είναι περίπου 54 GB". Γνωριζοντας οτι υπαρχουν 21 επιπεδα ζουμ, τοτε σε αυτο τον αριθμο, ποιος θα ειναι ο χωρος που χρειαζεται σε GB, ωστε να υπαρχουν 100% ολα τα χαρτογραφικα δεδομενα του χαρτη topo της anadigit ?
Μερικοι αναφερουν οτι χαρτες οπως αυτος, σε raster μορφη, εχουν το πλεονεκτημα της υψηλης ποιοτητας (αναλυσης) στην οθονη της συσκευης μας. Σε αυτη την περιπτωση ειναι μια συσκευη android smartphone, και πραγματη εχουμε αναλυσεις οθονης απο 1280 x... εως 3840 x.. pixels. Ο ιδιος χαρτης μπορει να υπαρχει και σε συσκευες PND garmin αυτοκινητου ή ορειβατικες, που εχουν αρκετα μικροτερες αναλυσεις απο τα smartphone.
Ποιο ειναι πραγματικα το οφελος για τον πεζοπορορο - ορειβατη να εχει δεκαδες GB για ενα χαρτη rester σε σχεση με ενα χαρτη vector που στην περιπτοση της ελλαδος ειναι μολις 150 ΜΒ σε εκδοση OpenStreeMap ? Οπτικη αναλυση και οχι σε μονοπατια.
1.
Ποιος μπορει να παρουσιασει 2 screenshot στο μεγιστο ζουμ αναμεσα στον χαρτη της anadigit και τον osm, ακριβως στο ιδιο γεωγραφικο σημειο και να φανει η διαφορα τους ?
2.
εδω μπορουμε να βρουμε τα επισημα λινκ στο ιντερνετ για τους 2 χαρτες. Ακομα και μεσα απο το ιντερνετ, ποιος μπορει να αποδειξει σε ποιο γεωγραφικο σημειο υπερτερη σε αναλυση ο raster χαρτης ?
Σε αντιθετη περιπτωση, δεν μπορω να καταλαβω τον λογο που οι topo maps στην ελλαδα επιμενουν να ειναι ακομα σε raster format
Μερικοι αναφερουν οτι χαρτες οπως αυτος, σε raster μορφη, εχουν το πλεονεκτημα της υψηλης ποιοτητας (αναλυσης) στην οθονη της συσκευης μας. Σε αυτη την περιπτωση ειναι μια συσκευη android smartphone, και πραγματη εχουμε αναλυσεις οθονης απο 1280 x... εως 3840 x.. pixels. Ο ιδιος χαρτης μπορει να υπαρχει και σε συσκευες PND garmin αυτοκινητου ή ορειβατικες, που εχουν αρκετα μικροτερες αναλυσεις απο τα smartphone.
Ποιο ειναι πραγματικα το οφελος για τον πεζοπορορο - ορειβατη να εχει δεκαδες GB για ενα χαρτη rester σε σχεση με ενα χαρτη vector που στην περιπτοση της ελλαδος ειναι μολις 150 ΜΒ σε εκδοση OpenStreeMap ? Οπτικη αναλυση και οχι σε μονοπατια.
1.
Ποιος μπορει να παρουσιασει 2 screenshot στο μεγιστο ζουμ αναμεσα στον χαρτη της anadigit και τον osm, ακριβως στο ιδιο γεωγραφικο σημειο και να φανει η διαφορα τους ?
2.
εδω μπορουμε να βρουμε τα επισημα λινκ στο ιντερνετ για τους 2 χαρτες. Ακομα και μεσα απο το ιντερνετ, ποιος μπορει να αποδειξει σε ποιο γεωγραφικο σημειο υπερτερη σε αναλυση ο raster χαρτης ?
Σε αντιθετη περιπτωση, δεν μπορω να καταλαβω τον λογο που οι topo maps στην ελλαδα επιμενουν να ειναι ακομα σε raster format
lneam- Active Member
Η εφαρμογη ΔΕΝ υπαρχει πλεον στο Google Play
πριν απο λιγες μερες παρατηρησα πως το λινκ εμφανιζει σφαλμα συνδεσης. Ηταν μια εφαρμογη που ειχε εγκαταλειφθει πριν απο μερικα χρονια οπως και οι χαρτες τους
lneam- Active Member
Σελίδα 3 από 3 • 1, 2, 3
Παρόμοια θέματα
» TopoNavigator 6 - Anavasi Digital
» Custom map toponavigator 6
» TopoNavigator Quiz
» Απαιτησεις Του TopoNavigator 6 Απο Το PC
» Σχετικά με το TYP του TopoNavigator
» Custom map toponavigator 6