Ονοματολογία και θέση αρχείων χαρτών img σε Nuvi 660
+2
ZAFIR
evankouros
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 2
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Το Nuvi 660 μου δεν διαβάζει Ελληνικούς χαρακτήρες. Το μενού είναι στα greeklish. Γι' αυτό η έκδοση του Topo Drive που έβαλα είναι με λατινικούς ("Topo_Drive_Hellas_v2013a_En_UnImg"), οπότε δεν θα έπρεπε -λογικά- να βγάζει "κινέζικα".
Η προηγούμενη έκδοση της Anavasis που είχα ήταν η 5.52, την οποία όμως την έβγαλα κι έβαλα τον Topo Drive.
Το θέμα μου είναι ότι θέλω να κρατήσω τους "Auto Drive" & "Topo Drive", αλλά & να προσθέσω τον "Anavasis" αλλά & τον χάρτη για την [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] του Πάνου.
Λόγω όμως περιορισμένης δυνατότητας περάσματος χαρτών στο 660 (2 & τον Basemap στη συσκευή + 1 στην SD όπου βάζω μέρος του City Navigator Europe NT που μ' ενδιαφέρει - το φτιάχνω με το MapSource), σκεφτόμουν μήπως δεν χρειαζόμουν τον "Auto Drive", αφού θα είχα περασμένο τον "Topo Drive".
Βγήκαν όμως τα κινέζικα στον "Topo Drive, δεν ξέρω & τα κόλπα που ξέρετε εσείς οι ειδήμονες, κι άρχισα ν' αναρωτιέμαι τι να κάνω...
evankouros- Advanced Member
- Τόπος : Καρντάσι μεγαλωμένο, Χάμω γεννημένο, από Μακεδονία/Κρήτη-Θεσσαλία/Ήπειρο ριζωμένο...
Ημερομηνία εγγραφής : 23/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 579
Απ: Ονοματολογία και θέση αρχείων χαρτών img σε Nuvi 660
άρα θα πρέπει να το κάνεις να διαβάζει ελληνικούς χαρακτήρες?? πιθανόν να χτυπάει σε κάποια ονόματα,
εγώ πάντως autodrive & anavasis χρησιμοποιώ, γενικά ο topodrive ειναι λίγο autodrive με τερραιν...
αναβαση όταν βγώ τελείως εκτος
εγώ πάντως autodrive & anavasis χρησιμοποιώ, γενικά ο topodrive ειναι λίγο autodrive με τερραιν...
αναβαση όταν βγώ τελείως εκτος
ZAFIR- Expert Member
Τόπος : patra
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1935
Υπαρχει λυση, ειναι τα σετ χαρτων που εφτιαχνα απο παλια τοτε που οι συσκευες ειχαν περιορισμο στο ποσους χαρτες διαβαζουν οπως & το δικο σου.evankouros έγραψε:Το θέμα μου είναι ότι θέλω να κρατήσω τους "Auto Drive" & "Topo Drive", αλλά & να προσθέσω τον "Anavasis" αλλά & τον χάρτη για την [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] του Πάνου.
Λόγω όμως περιορισμένης δυνατότητας περάσματος χαρτών στο 660 (2 & τον Basemap στη συσκευή + 1 στην SD όπου βάζω μέρος του City Navigator Europe NT που μ' ενδιαφέρει - το φτιάχνω με το MapSource), σκεφτόμουν μήπως δεν χρειαζόμουν τον "Auto Drive", αφού θα είχα περασμένο τον "Topo Drive".
Βγήκαν όμως τα κινέζικα στον "Topo Drive, δεν ξέρω & τα κόλπα που ξέρετε εσείς οι ειδήμονες, κι άρχισα ν' αναρωτιέμαι τι να κάνω...
Παρε τον Anavasi & κανε σετακι με το Ελληνικο τμημα του Ευρωπαικου, 2σε1 λοιπον που θα παει στην καρτα στον φακελο Garmin. Στην εσωτερικη μνημη gmapprom ο Auto Drive & gmapsupp ο Topo Drive.
Santosan- Administrator
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879
@ "ZAFIR":
Φώτη, πώς μπορώ να το κάνω να διαβάζει Ελληνικούς χαρακτήρες;
Έχω την τελευταία έκδοση (4.90) του nuvi 660 & το WebUpdater δεν δίνει τα Ελληνικά στις συμπληρωματικές γλώσσες μετά από τον έλεγχο firmware.
@ "Santosan":
Μάνο, για να φτιάξω set χαρτών, πρέπει να τους έχω σε έκδοση MapSource. Δυστυχώς μόνο τον "City Navigator Europe NT 2014.30" έχω σε MS & δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με το GmapTool & τη μετατροπή "[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]".
Είμαι βέβαιος ότι θα το καταφέρω αν διαβάσω τις οδηγίες σου, αλλά θα προτιμούσα ενημέρωση με pm για το πού μπορώ να βρω "δοκιμαστική" MS έκδοση, προκειμένου να μην κάνουμε ανάποδα τα πράγματα.
Φώτη, πώς μπορώ να το κάνω να διαβάζει Ελληνικούς χαρακτήρες;
Έχω την τελευταία έκδοση (4.90) του nuvi 660 & το WebUpdater δεν δίνει τα Ελληνικά στις συμπληρωματικές γλώσσες μετά από τον έλεγχο firmware.
@ "Santosan":
Μάνο, για να φτιάξω set χαρτών, πρέπει να τους έχω σε έκδοση MapSource. Δυστυχώς μόνο τον "City Navigator Europe NT 2014.30" έχω σε MS & δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με το GmapTool & τη μετατροπή "[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]".
Είμαι βέβαιος ότι θα το καταφέρω αν διαβάσω τις οδηγίες σου, αλλά θα προτιμούσα ενημέρωση με pm για το πού μπορώ να βρω "δοκιμαστική" MS έκδοση, προκειμένου να μην κάνουμε ανάποδα τα πράγματα.
- Τόπος : Καρντάσι μεγαλωμένο, Χάμω γεννημένο, από Μακεδονία/Κρήτη-Θεσσαλία/Ήπειρο ριζωμένο...
Δεν χρειαζεται MapSource, διαβασε εδω [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] & τα λεμε αν χρειαζεσαι κατι.
Santosan- Administrator
Όταν τον παλιό καλό καιρό είχα ένα Nuvi760 χρησιμοποιούσα την εξής ονοματολογία στα αρχεία χαρτών:evankouros έγραψε:Το θέμα μου είναι ότι θέλω να κρατήσω τους "Auto Drive" & "Topo Drive", αλλά & να προσθέσω τον "Anavasis" αλλά & τον χάρτη για την [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] του Πάνου.
Λόγω όμως περιορισμένης δυνατότητας περάσματος χαρτών στο 660 (2 & τον Basemap στη συσκευή + 1 στην SD όπου βάζω μέρος του City Navigator Europe NT που μ' ενδιαφέρει - το φτιάχνω με το MapSource)
1. gmapprom.img --> Autodrive
2. gmapprom1.img --> (βάλε τον Avoid Tolls)
3. gmapsupp.img --> (βάλε τον TopoDrive)
4. gmapoem.img --> Anavasi (με την ονομασία *oem καταφέρνουμε να "πιάνει" 1 θέση, καθώς ο TopoMap είναι "σετ" με τον οδικό, ΔΕΝ μπορείς να τον ξετσεκάρεις"
5. gmapbmap.img --> BaseMap
6. gmapsupp.img (SD Card drive only) --> CityNavigator
....και διάβαζε και τα 2 αρχεία gmapsupp.img και ας είναι το ένα στην SD και το άλλο στο Nuvi με το ίδιο όνομα.
Με τις ονομασίες παίζετε όπως θέλετε αρκεί αυτός που είναι στην SD να είναι πάντα με όνομα gmapsupp.img
Κάνε μια προσπάθεια να δεις τι μπορείς να κάνεις έτσι, και αν δεν καταφέρεις τον συνδυασμό που θέλεις, ακολούθησε τις οδηγίες του Μάνου
panoshm- Moderator
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2927
Μετά από έλεγχο της Latin έκδοσης, διαπίστωσα ότι οι δρόμοι σε αυτήν την έκδοση χάρτη, είναι όπως πριν, δηλαδή με polylines και όχι με bitmaps....panoshm έγραψε:Ανέμενε για περισσότερες πληροφορίες από περισσότερους χρήστες.... Υπάρχει κάποιο θεματάκι με τα χρώματα των δρόμων, το "δουλεύουμε" όμως.... λίγη υπομονήevankouros έγραψε:Παρεμπιπτόντως:
Με τον "Auto Drive Hellas v3.10" τι παίζει; Διάβασα διάφορα παράπονα στο σχετικό θέμα. Να τον βάλω ή όχι;
Άρα Βαγγέλη, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις άφοβα, τον δοκίμασα σε ZUMO550 και είναι άψογος, περισσότερα (screenshots) σε λίγο στο ανάλογο topic
panoshm- Moderator
Ευχαριστώ για την πληροφορία για τον 3.10 Πάνο!
Σχετικά με τους χάρτες, είχαμε συζητήσει ξανά στο "[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]" το θέμα με τις διαθέσιμες θέσεις στις παλιές συσκευές σαν τη δική μου. Δοκίμασα λοιπόν ακόμη μια φορά το κόλπο "gmapoem.img --> Anavasi", αλλά ισχύει & πάλι αυτό που είχα γράψει [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]:
Κάτι μυρίστηκα όμως με αυτό που κάνει για τον Anavasis (να δείχνει τον τοπογραφικό - βλ. την άνω παράθεση), οπότε δοκίμασα ως "gmapoem.img" στην εσωτερική μνήμη τον "Topo Drive". Το αποτέλεσμα ήταν να τον εμφανίζει μονίμως τσεκαρισμένο & "σκιασμένο", δηλ. δεν μπορώ να τον ξετσεκάρω.
Ρωτάω διότι διαφορετικά μάλλον δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάπως αυτή την "ανακάλυψη" που έκανα, διότι αφού τον μονίμως τσεκαρισμένο/σκιασμένο "Topo Drive" δεν μπορώ να τον απεμπλέξω, σημαίνει ότι θα υπάρχει αλληλοεπικάλυψη χαρτών (που είπατε ότι "τζιζ-καίει" ).
Σχετικά με τους χάρτες, είχαμε συζητήσει ξανά στο "[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]" το θέμα με τις διαθέσιμες θέσεις στις παλιές συσκευές σαν τη δική μου. Δοκίμασα λοιπόν ακόμη μια φορά το κόλπο "gmapoem.img --> Anavasi", αλλά ισχύει & πάλι αυτό που είχα γράψει [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]:
Κάνοντας δοκιμές (βάλε/βγάλε - μετονόμασε στην εσωτερική μνήμη), διαπίστωσα πως όποιο οδικό χάρτη κι αν βάλω ως "gmapoem.img" στην εσωτερική μνήμη (π.χ. τον "AdriaROUTE 4.20 NT"), το Nuvi 660 τον δείχνει στη λίστα χαρτών, αλλά δεν μπορεί να τσεκαριστεί για να εμφανίζεται.Το θέμα όμως είναι ότι λειτουργεί αντίστροφα μ' αυτό που έγραψες. Ο χάρτης που μπορώ να τσεκάρω/ξετσεκάρω απ' το Nuvi 660 είναι ο τοπογραφικός "AnaDigit TopoMap [...]" κι όχι ο οδικός "AnaDigit RoadMap [...]". Αυτός φαίνεται στη λίστα χαρτών, αλλά ατσεκάριστος & δεν μπορώ να τον τσεκάρω. Είναι λοιπόν ο τοπογραφικός που όταν τον ξετσεκάρω συμπαρασύρει & τον οδικό. Όταν λοιπόν είναι τσεκαρισμένος στη λίστα χαρτών μόνο ο "AnaDigit TopoMap [...]", το μόνο που βλέπω είναι ισοϋψείς/ποτάμια (& τους βασικούς οδικούς άξονες από τον gmapbmap.img="Garmin Worldwide Autoroute DEM Basemap 5.01"), όχι τους δρόμους από τον οδικό "AnaDigit RoadMap [...]".
Κάτι μυρίστηκα όμως με αυτό που κάνει για τον Anavasis (να δείχνει τον τοπογραφικό - βλ. την άνω παράθεση), οπότε δοκίμασα ως "gmapoem.img" στην εσωτερική μνήμη τον "Topo Drive". Το αποτέλεσμα ήταν να τον εμφανίζει μονίμως τσεκαρισμένο & "σκιασμένο", δηλ. δεν μπορώ να τον ξετσεκάρω.
- ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ:
- [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
- Screenshot Topo Drive:
- [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Ρωτάω διότι διαφορετικά μάλλον δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάπως αυτή την "ανακάλυψη" που έκανα, διότι αφού τον μονίμως τσεκαρισμένο/σκιασμένο "Topo Drive" δεν μπορώ να τον απεμπλέξω, σημαίνει ότι θα υπάρχει αλληλοεπικάλυψη χαρτών (που είπατε ότι "τζιζ-καίει" ).
Πες μας πως έχεις ονομάσει τα υπόλοιπα αρχεία και ποιον χάρτη έχεις στην SD.... Βλέπω ότι μπορείς και έχεις όλους τους χάρτες στην οθόνη επιλογής.... αυτό είναι πολύ καλό, αρκεί να μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε τώρα κατάλληλα....
π.χ. γιατί δεν έχεις ως oem τον Ανάβαση και τον TopoDrive στην κάρτα.... Και βάλε από τον City μόνο το κομμάτι της Ελλάδας...
π.χ. γιατί δεν έχεις ως oem τον Ανάβαση και τον TopoDrive στην κάρτα.... Και βάλε από τον City μόνο το κομμάτι της Ελλάδας...
panoshm- Moderator
ΧΑ-ΧΑ!
Αν μπερδευτήκατε εσείς οι ειδήμονες, φανταστείτε εγώ ο καψερός τι έπαθα!
Λόγω του μόνιμου τσεκαρίσματος του "Topo Drive" όταν τον είχα στη μνήμη του Nuvi ως "gmapoem", αποφάσισα & τον μετονόμασα σε "gmapoem_1" για να μην εμφανίζεται.
Τώρα λοιπόν έχω (κι εμφανίζονται με κανονική δυνατότητα τσεκαρίσματος) οι:
Στη μνήμη του Nuvi έχω περάσει κι άλλους χάρτες, τους οποίους όμως δεν μπορεί να εμφανίσει/διαβάσει λόγω ονομασίας:
Τον City Navigator προτίμησα να τον βάλω στην SD, διότι είναι ο μεγαλύτερος & [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.].
Λόγω του μόνιμου τσεκαρίσματος του "Topo Drive" όταν τον είχα στη μνήμη του Nuvi ως "gmapoem", αποφάσισα & τον μετονόμασα σε "gmapoem_1" για να μην εμφανίζεται.
Τώρα λοιπόν έχω (κι εμφανίζονται με κανονική δυνατότητα τσεκαρίσματος) οι:
- GMAPSUPP --> SD --> City Navigator Europe NT 2014.30 (1.890.400 KB)
- gmapbmap --> nuvi --> Garmin Worldwide Autoroute DEM Basemap NR 5.01(49.808 KB)
- gmapsupp --> nuvi --> Auto Drive Hellas v3.05T (62.184 KB)
- gmapprom1 --> nuvi --> Avoid_Tolls_Map_Latin_v2013.09.1 (20 KB)
- gmapprom --> nuvi --> ANADIGIT Map v.612 (157.648 KB)
Στη μνήμη του Nuvi έχω περάσει κι άλλους χάρτες, τους οποίους όμως δεν μπορεί να εμφανίσει/διαβάσει λόγω ονομασίας:
- gmapoem_1 --> nuvi --> Topo_Drive_Hellas_v2013a_En_UnImg" (261.892 KB)
- gmapoem_2 --> nuvi --> AdriaROUTE 4.20 NT" (122.164 KB)
Τον City Navigator προτίμησα να τον βάλω στην SD, διότι είναι ο μεγαλύτερος & [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.].
Εσωτερικη μνημη:
gmapprom ----> Auto Drive
gmapsupp ----> Topo Drive
gmapprom1 ---> AnaDigit Map 6.13
Καρτα:
gmapsupp ---> Set με City Navigator (Ελληνικο τμημα) με Avoid_Tolls_Map_Latin_v2013.09.1 & AdriaROUTE 4.20 NT" (122.164 KB)
gmapprom ----> Auto Drive
gmapsupp ----> Topo Drive
gmapprom1 ---> AnaDigit Map 6.13
Καρτα:
gmapsupp ---> Set με City Navigator (Ελληνικο τμημα) με Avoid_Tolls_Map_Latin_v2013.09.1 & AdriaROUTE 4.20 NT" (122.164 KB)
Santosan- Administrator
Η καλύτερη λύση που θα μπορούσες να δώσεις... (δεν συμπαθώ τα set χαρτών, σε κάνουν "έρμαιο" των αναβαθμίσεων, κάθε φορά πρέπει να φτιάχνεις νέο)evankouros έγραψε:ΧΑ-ΧΑ!
Τώρα λοιπόν έχω (κι εμφανίζονται με κανονική δυνατότητα τσεκαρίσματος) οι:[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
- GMAPSUPP --> SD --> City Navigator Europe NT 2014.30 (1.890.400 KB)
- gmapbmap --> nuvi --> Garmin Worldwide Autoroute DEM Basemap NR 5.01(49.808 KB)
- gmapsupp --> nuvi --> Auto Drive Hellas v3.05T (62.184 KB)
- gmapprom1 --> nuvi --> Avoid_Tolls_Map_Latin_v2013.09.1 (20 KB)
- gmapprom --> nuvi --> ANADIGIT Map v.612 (157.648 KB)
- gmapoem_1 --> nuvi --> Topo_Drive_Hellas_v2013a_En_UnImg" (261.892 KB)
- gmapoem_2 --> nuvi --> AdriaROUTE 4.20 NT" (122.164 KB)
panoshm- Moderator
... & που να ειναι το σετ 7σε1, εκει να δεις ...panoshm έγραψε:(δεν συμπαθώ τα set χαρτών, σε κάνουν "έρμαιο" των αναβαθμίσεων, κάθε φορά πρέπει να φτιάχνεις νέο)
Με το GMapTool ειναι ευκολο, drag & drop, μετα ενωση, εισαι ετοιμος ...
Santosan- Administrator
Αφού ευχαριστήσω για τις απαντήσεις/υποδείξεις σας, μια ερώτηση/παρατήρηση πάνω στο απόσπασμα που παρέθεσα (λογικά η απάντηση θα είναι θετική) :Santosan έγραψε:Καρτα:
Βάσει των όσων έχω διαβάσει & καταλάβει από το , το ζητούμενο κατά την πλοήγηση είναι να μην υπάρχουν επικαλύψεις χαρτών ίδιων χωρών (π.χ. ταυτόχρονα τσεκαρισμένος ο χάρτης με το Ελληνικό τμήμα του City & ο AutoDrive).
Άρα μπορώ να κάνω set στην κάρτα SD που -π.χ.- να περιέχει:
- "AdriaROUTE 4.20 NT"
- "City Navigator" (Ελληνικό & όποιο Ευρωπαϊκό τμήμα θέλω, εκτός χωρών Βαλκανίων που έχει ο "AdriaROUTE 4.20") +
- "Avoid_Tolls_Map_Latin_v2013.09.1" +
Το set αυτό δεν θα το έχω τσεκαρισμένο όταν έχω τσεκαρισμένο κάποιον άλλο χάρτη που περιέχει χώρες αυτού του set που θα φτιάξω (π.χ. κάποιον απ' τους AutoDrive ή TopoDrive ή Anavasis ή κάποιον άλλο τοπικό Βαλκανίων-Ευρώπης που είναι στο set).
Σωστά;
Βαγγέλη μην τρελαίνεσαι ιδιαίτερα με τον AdriaROUTE. Ο ΝΤ είναι εξ’ ίσου καλός στις συγκεκριμένες χώρες, άλλωστε από την 4.20 έχει χάσει την Σλοβενία. Δεν έχω ιδία άποψη μόνο για την Αλβανία.
thundercastle- Advanced Member
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 870
Δεν τρελλλαίνομαι Βασίλη, απλά λέω καλού-κακού να τον έχω, διότι πριν μερικά χρόνια στο Βελιγράδι με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο όταν ο City δεν έδειχνε τίποτε. Μπορεί να οφειλόταν στο ότι τους είχα ταυτόχρονα τσεκαρισμένους (ήμουν στραβός & ξεστραβώθηκα διαβάζοντας εδώ μέσα ), αλλά όταν είχα ξετσεκάρει τον City ο Adria έδειχνε τα πάντα, ενώ όταν έκανα το αντίστροφο ο City δεν έδειχνε τίποτα.
Βαγγελη το σετ δεν θα φαινεται στην συσκευη σαν ενας χαρτης, θα βλεπεις τους τρεις χαρτες ξεχωριστα με δικαιωμα επιλογης οποιου θελεις ανεξαρτητα.
Santosan- Administrator
Καλά τα λες Μάνο, τώρα το θυμήθηκα!
Τόσα χρόνια όμως που έχω να χρησιμοποιήσω set, λογικό είναι...
Τόσα χρόνια όμως που έχω να χρησιμοποιήσω set, λογικό είναι...
Πλέον τον κοιτά στα ίσια. Τσεκαρισμένο πρόσφατα σε όλες τις χώρες εκτός Αλβανίας. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση που στο Μαυροβούνιο ήταν πληρέστερος ο ΝΤU. Τον τοπικό τον χρειάσθηκα μόνο μια φορά στο Βελιγράδι πέρσι για να βρω μια δ/νση (και πάλι όχι τον δρόμο, αλλά τον αριθμό). Επειδή περνώ τακτικά, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα, ότι από έκδοση σε έκδοση του ΝΤU (ειδικά στην Σερβία), υπάρχει φοβερή βελτίωση.
thundercastle- Advanced Member
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 870
Ευχαριστώ για την ενημέρωση Βασίλη!
Μαι απλή ενημέρωση: Η Αλβανία έχει οδηγηθεί και δουλευτεί από την ελληνική όμάδα στο Q413 και Q114. Οπότε σε 6-9 μήνες θα μπορέσετε να δείτε τα αποτελέσματαthundercastle έγραψε:Πλέον τον κοιτά στα ίσια. Τσεκαρισμένο πρόσφατα σε όλες τις χώρες εκτός Αλβανίας. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση που στο Μαυροβούνιο ήταν πληρέστερος ο ΝΤU. Τον τοπικό τον χρειάσθηκα μόνο μια φορά στο Βελιγράδι πέρσι για να βρω μια δ/νση (και πάλι όχι τον δρόμο, αλλά τον αριθμό). Επειδή περνώ τακτικά, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα, ότι από έκδοση σε έκδοση του ΝΤU (ειδικά στην Σερβία), υπάρχει φοβερή βελτίωση.
Όσο για τη Σερβία, τα παιδιά εκεί αναπτύσσουν το χάρτη με ταχύτατους ρυθμούς, και τ'αποτελέσματα φαίνονται ;)
Κυκλοφόρησε πουθενά αυτός προς "δοκιμή";Santosan έγραψε:[...]
AnaDigit Map 6.13
[...]
edit: ok, thanks!
Πράγματι είναι εύκολο, τα κατάφερα με την 1η & χωρίς να διαβάσω [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]!Santosan έγραψε:Με το GMapTool ειναι ευκολο, drag & drop, μετα ενωση, εισαι ετοιμος ...
Έκανα "3 σε 1" set (ούτε σαμπουάν να ήταν ) με "AutoDrive-3_10T_en + TopoDrive-2013_A + Avoid_Tolls_en_v2013_09_1" & τους είδα ότι εμφανίζονται κανονικά & τσεκάρονται/ξετσεκάρονται ένας προς έναν!
Τώρα έχω τους ακόλουθους χάρτες:
- GMAPSUPP --> SD --> μέρος του "City Navigator Europe NT 2014.30" με Ελλάδα + Βαλκάνια + Κεντρική Ευρώπη (1.890.400 KB)
- gmapbmap --> nuvi --> "Garmin Worldwide Autoroute DEM Basemap NR 5.01" (49.808 KB)
- gmapsupp --> nuvi --> "3 in 1 AutoDrive-3_10T_en + TopoDrive-2013_A + Avoid_Tolls_en_v2013_09_1" (326.096 KB)
- gmapprom1 --> nuvi --> "AdriaROUTE 4.20 NT" (122.164 KB)
- gmapprom --> nuvi --> "ANADIGIT Map v.612" (157.648 KB)
Ερώτηση:
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να προτιμώ δημιουργία set που περιέχουν χάρτες χωρίς αλληλοεπικάλυψη;
To θέμα διασπάστηκε από το [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
panoshm- Moderator
Δεν μας απασχολει αν το σετ περιεχει χαρτες που εχουν την ιδια γεωγραφικη καλυψη. Αυτο που πρεπει να προσεχουμε ειναι να μην τα δοκιμαζουμε στην εσωτερικη μνημη αλλα πρωτα στην καρτα & καλο ειναι να αποφευγουμε τα μεγαλα σε μεγεθος σετ αφου μπορει σε καποιες περιπτωσεις να μην διαβαζονται ευκολα απο την συσκευη κατα την πρωτη εκκινηση της μετα την αντιγραφη του σετ στην εσωτερικη μνημη ή στην καρτα ή σε ακραιες περιπτωσεις να μην μπορει να κανει εκκινηση η συσκευη. Ο τροπος που σου προτεινα να φτιαξεις το σετ & τα directory που σου εδωσα για ολους τους χαρτες σου ηταν η πιο ασφαλης επιλογη. Σετ στην εσωτερικη μνημη δεν θα εβαζα ποτε γιατι υπαρχει μεγαλος κινδυνος να μπλοκαρει η συσκευη σε ενα ατελειωτο reboot loop, την γλυτωσες γιατι εχεις παλιο nuvi, αν αυτο γινει σε καινουργια συσκευη πολυ πιθανον να παει για Garmin Cure3.
ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΡΧΕΙΟ. Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Εχετε ακουσει την παροιμια που λεει ...
Πολλες φορες θα παει η σταμνα για νερο, μια φορα θα σπασει.
ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΡΧΕΙΟ. Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Εχετε ακουσει την παροιμια που λεει ...
Πολλες φορες θα παει η σταμνα για νερο, μια φορα θα σπασει.
Santosan- Administrator
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Παρόμοια θέματα
» Αναβάθμιση Firm Σε Nuvi 3490 και Directory Αρχείων Ευρωπαικού Χάρτη
» Ενημέρωση χαρτών nuvi 3597LMT
» Garmin Nuvi 765 και επιλογές χαρτών
» Nuvi 2495 αναβαθμίσεις firm & χαρτών
» nuvi 3590 προβλημα με αναζητηση χαρτων βοηθεια!!!
» Ενημέρωση χαρτών nuvi 3597LMT
» Garmin Nuvi 765 και επιλογές χαρτών
» Nuvi 2495 αναβαθμίσεις firm & χαρτών
» nuvi 3590 προβλημα με αναζητηση χαρτων βοηθεια!!!
Σελίδα 1 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης