GPS2EGSA87 - Μετασχηματισμοί συντεταγμένων στα Ελληνικά data
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
GPS2EGSA87 - Μετασχηματισμοί συντεταγμένων στα Ελληνικά data
"Μετασχηματισμοί συντεταγμένων στα Ελληνικά data".
Περισσότερες πληροφορίες
εδώ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] περιλαμβάνει και διάφορα ακόμα εργαλεία για Τοπογράφους Μηχανικούς
download: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
και εδώ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Σημ.: Το πρόγραμμα αυτό το έχω βρει αλλά δυστυχώς δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να το δουλέψω, οπότε απλά σας το παραθέτω
Περισσότερες πληροφορίες
εδώ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] περιλαμβάνει και διάφορα ακόμα εργαλεία για Τοπογράφους Μηχανικούς
download: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
- Σπόιλερ:
- Ελεύθερη χρήση από φοιτητές/τριες /Δ. Παπαγεωργίου, ΜΦ ΤΑΤΜ-ΑΠΘ
[ Σημ. Κ.Κ. : Οχι σε 2Δ μετασχηματισμό ομοιότητας ]
και εδώ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
- Σπόιλερ:
- Το πρόγραμμα δέχεται μετρήσεις σημείων με GPS (γεωκεντρικές ή ελλειψοειδείς) και τις μετασχηματίζει στο ΕΓΣΑ87 (προβολικές ή ελλειψοειδείς).
Αν θέλετε μπορείτε να εντάξετε τα σημεία σας στο κρατικό δίκτυο είτε με 4παραμετρικό είτε με 7παραμετρικό μετασχηματισμό. Αυτό γίνεται αν στον πίνακα σημείων προσθέσετε σημεία αναφοράς του κ.δ. (μπορείτε να τα επιλέξετε απο τα υπάρχοντα στο πρόγραμμα).
Μπορείτε να τηρήσετε και λεπτομέρειες (περιγραφή & φωτογραφίες) για κάθε σημείο χωριστά.
Επίσης σχεδιάζει σε κλίμακα το δικτυο σημείων και σας δίνει την δυνατότητα παραμετροποίησης των μετασχηματισμών (ΔΧ, ΔΥ, ΔΖ).
Μπορείτε να προσαρμόσετε και την αποχή του ελλειψοειδούς, με βάση των χάρτη αποχών, για καλύτερη ακρίβεια στα υψόμετρα.
Ενα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να κάνετε μεμονομένες αναγωγές συντ/νων απο και προς Wgs84 και ΕΓΣΑ87
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Προβλέπεται και αναγωγή απο/σε HATT αλλά χρησιμοποιείστε την μόνο για ενημερωτικό σκοπό, επειδή η αναγωγή με βάση τα πολυώνυμα του ΟΚΧΕ δεν είναι ολοκληρωμένη και η αναγωγή με αλλαγή DATUM απαιτεί ακριβη γνώση των ΔΧ, ΔΥ, ΔΖ στην συγκεκριμένη περιοχή, πράγμα που δεν είναι εφικτό συνήθως και γιαυτό οι αποκλίσεις απο τις συν/νες των πολυωνύμων είναι μεγάλες.
Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να ολοκληρωσω το κομμάτι αυτό.
Σημ.: Το πρόγραμμα αυτό το έχω βρει αλλά δυστυχώς δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να το δουλέψω, οπότε απλά σας το παραθέτω
- Αρχεία
panoshm- Moderator
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2927
Μετατροπη συντεταγμενων WGS 84 σε ΕΓΣΑ 87
Ενας φιλος προσπαθώντας να δηλωσει στο κτηματολογιο το σπιτι του στο χωριο ζητησε την βοηθεια μου γιατι δεν μπορούσε τις συντεταγμενες του GOOGLE EARTH (WGS 84) να τις μεταφερει στη σελιδα του κτηματολογιου (ΕΓΣΑ 87) .Ψαχνωντας λοιπον και προτού ζητησω τη βοηθεια του Πανου βρηκα αυτο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] στη γεωγραφικη υπηρεσια στρατου Δεν ξερω αν το εβαλα στη σωστη ενοτητα
Εγινε συγχωνευση των topic σε ενα που φιλοξενειται στην καταλληλη ενοτητα
Εγινε συγχωνευση των topic σε ενα που φιλοξενειται στην καταλληλη ενοτητα
ΠΑΝΟΣ Λ- Skilled Member
Τόπος : Πατρα
Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 267
Απ: GPS2EGSA87 - Μετασχηματισμοί συντεταγμένων στα Ελληνικά data
Και άλλο ένα πρόγραμμα (πιο οικείο και εύκολο στη χρήση) είναι το [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
panoshm- Moderator
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2927
Υπάρχει κάποιο free site όπου μέσω google earth να κλικάρω ένα σημείο και να μου βγάζει τη συντεταγμένη ως ΕΓΣΑ.???Τo [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] απ ότι είδα (και ήταν ότι το καλύτερο για μένα εφόσον ήταν εύκολο) το έχουν κλειδώσει και δεν είναι πλέον δωρεάν. Δε το κατέχω και πολύ το αντικείμενο. Απλά το Υπουργείο Πολιτισμού μου ζητάει συγκεκριμένες θέσεις με συντεταγμένες σε χάρτη που έχω υποβάλλει μέσω google earth.Δε μπορεί. Κάτι ανάλογο θα υπάρχει! Να είστε καλά όλοι.
spartakus- New Member
- Τόπος : Λαμια
Ημερομηνία εγγραφής : 17/05/2016
Αριθμός μηνυμάτων : 2
Δες κι εδω [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
x-trail- Honorary Member
- Τόπος : Θεσσαλονικη
Ημερομηνία εγγραφής : 09/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2340
Παρόμοια θέματα
» Ευρεση συντεταγμενων
» Μετατροπη συντεταγμενων+πυξιδα
» GMapTool Στα Ελληνικα
» TYPViewer Στα Ελληνικά
» Μετατροπή συντεταγμένων από Κτηματολόγιο (ΕΓΣΑ 87 / GGRS 87 ή και HATT) σε Google Earth (WGS 84)
» Μετατροπη συντεταγμενων+πυξιδα
» GMapTool Στα Ελληνικα
» TYPViewer Στα Ελληνικά
» Μετατροπή συντεταγμένων από Κτηματολόγιο (ΕΓΣΑ 87 / GGRS 87 ή και HATT) σε Google Earth (WGS 84)
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης