Αγορά Συσκευής Σειράς Advanced
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Αγορά Συσκευής Σειράς Advanced
Σκέφτομαι να πάρω μία καινούρια συσκευή και κλείνω προς το 2599 αλλά έχω αρκετές απορίες. Υπάρχει πιο καινούρια advanced σειρά;
Ποιες οι διαφορές του με το 2589; Έχει να κάνει μόνο με τον δέκτη κίνησης; Δουλεύει κάποιο σύστημα δεδομένων κίνησης στην Ελλάδα;
Το 2598 είναι πολύ κατώτερο;
Δουλεύει ο φωνητικός έλεγχος στα Ελληνικά; Μπορούμε δηλαδή να εκφωνήσουμε οδό και αριθμό για πλοήγηση;
Διάβασα σε άλλο θέμα ότι έχει καταργηθεί η εκφώνηση των οδών στα νέα μοντέλα. Αν πάρω από άλλη συσκευή τη φωνή του Τάσου δεν θα δουλεύει στο 2599; Θα εκφωνεί τις οδούς;
Αν το πάρω με τον χάρτη CN και βάλω και τον Autodrive με τα συνοδευτικά του αρχεία που έχω από άλλη συσκευή θα δουλεύει ή είναι κλειδωμένος για να δουλεύει με συγκεκριμένη συσκευή;
Βλέπω ότι υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του CN (western/central/eastern). Σε ποια/ες περιλαμβάνεται η Ελλάδα; Μπορώ να δω τις χώρες που περιέχει η κάθε έκδοση;
Το smartphone link δουλεύει αξιόπιστα με iPhone;
Μήπως θα μου προτείνατε κάποια άλλη συσκευή;
Ποιες οι διαφορές του με το 2589; Έχει να κάνει μόνο με τον δέκτη κίνησης; Δουλεύει κάποιο σύστημα δεδομένων κίνησης στην Ελλάδα;
Δουλεύει ο φωνητικός έλεγχος στα Ελληνικά; Μπορούμε δηλαδή να εκφωνήσουμε οδό και αριθμό για πλοήγηση;
Διάβασα σε άλλο θέμα ότι έχει καταργηθεί η εκφώνηση των οδών στα νέα μοντέλα. Αν πάρω από άλλη συσκευή τη φωνή του Τάσου δεν θα δουλεύει στο 2599; Θα εκφωνεί τις οδούς;
Αν το πάρω με τον χάρτη CN και βάλω και τον Autodrive με τα συνοδευτικά του αρχεία που έχω από άλλη συσκευή θα δουλεύει ή είναι κλειδωμένος για να δουλεύει με συγκεκριμένη συσκευή;
Βλέπω ότι υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του CN (western/central/eastern). Σε ποια/ες περιλαμβάνεται η Ελλάδα; Μπορώ να δω τις χώρες που περιέχει η κάθε έκδοση;
Απ: Αγορά Συσκευής Σειράς Advanced
ioanniskar έγραψε:Σκέφτομαι να πάρω μία καινούρια συσκευή και κλείνω προς το 2599 αλλά έχω αρκετές απορίες. Υπάρχει πιο καινούρια advanced σειρά;
Το 2589 με το 2599 είναι ακριβώς ίδια & ισότιμα με μοναδική διαφορά τον δέκτη δεδομένων κίνησης. Το 2589 είναι για την Ελληνική αγορά & άρα ο δέκτης του είναι συμβατός με την Ελλάδα ενώ το 2599 αφορά αγορές που χρησιμοποιούν το ψηφιακό σύστημα δεδομένων κίνησης & επομένως δεν είναι συμβατό με την Ελλάδα. Έχω δουλέψει & τις δύο συσκευές οπότε γράφω από προσωπική εμπειρία.
Οι σειρές 25x9 είναι του 2015 & άρα οι προηγούμενες αφού είναι τα τελευταία Nuvi που κυκλοφόρησε η Garmin. Για το 2016 η Garmin άλλαξε την ονομασία των συσκευών της σε Garmin Drive δίνοντας νέα σειρά συσκευών.
ioanniskar έγραψε:Δουλεύει ο φωνητικός έλεγχος στα Ελληνικά; Μπορούμε δηλαδή να εκφωνήσουμε οδό και αριθμό για πλοήγηση;
Ο φωνητικός έλεγχος λειτουργεί, μπορείς να δώσεις εντολές στην συσκευή, μπορείς να προσθέσεις κάποιες custom αν θέλεις αλλά δεν μπορείς να δώσεις οδό & αριθμό. Μπορείς μέσω φωνητικής εντολής να μπείς στα "Αγαπημένα" & να επιλέξεις από εκεί, με φωνητική εντολή πάντα, το σημείο που θέλεις να πας. Το παιχνίδι εδώ λέγεται "Αγαπημενα" & είναι ένας συμβιβασμός που υπάρχει μόνο για την Ελληνική γλώσσα.
Ο Τάσος το πιθανότερο να σου δημιουργήσει δυσλειτουργίες με επανεκκινήσεις αν τον διαβάσει η συσκευή, το χειρότερο σενάριο είναι να σου μπλοκάρει & να μείνεις με την συσκευή στα χέρια, προσωπικά δεν το δοκίμασα για να μην το ρισκάρω.
ioanniskar έγραψε:Αν το πάρω με τον χάρτη CN και βάλω και τον Autodrive με τα συνοδευτικά του αρχεία που έχω από άλλη συσκευή θα δουλεύει ή είναι κλειδωμένος για να δουλεύει με συγκεκριμένη συσκευή;
Ο Auto Drive είναι κλειδωμένος για να δουλεύει με μία συγκεκριμένη συσκευή ή κάρτα.
Για τις εκδόσεις του Ευρωπαικού χάρτη μπορείς να ενημερωθείς εδώ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.].
Δεν έχω δοκιμάσει με iPhone αλλά με Android τα 25x9 που έχω δοκιμάσει είναι άψογα.
Αν η αγορά θα γίνει άμεσα θα πρότεινα το 2589 LMT της Ελληνικής αντιπροσωπείας για τις 5" ή το 2689 LMT για τις 6" (800x480). Την συσκευή (2599) την έχω δοκιμάσει για παραπάνω από ένα χρόνο & είναι εξαιρετική, αξίζει τα λεφτά της. Αν θέλεις να το ψάξεις & να δείς τι παίζει με την καινούργια σειρά Garmin Drive του 2016 θα πρέπει να κάνεις υπομονή.
Santosan- Administrator
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Επειδή προτιμώ τον CN σκεφτόμουν να κάνω την αγορά από amazon με τον Ευρωπαικό χάρτη.
Έχω βρει το 2599LMT-D με €178 και το 2589LM με €165.
Το δεύτερο δεν έχει δεδομένα κίνησης ενώ στο πρώτο έχει αλλά δεν θα δουλεύουν στην Ελλάδα. Να προτιμήσω το 2ο λόγω τιμής; Στην ίδια τιμή το βρίσκω στην Ελλάδα με τον Autodrive. Τι θα προτιμούσατε;
Έχω βρει το 2599LMT-D με €178 και το 2589LM με €165.
Το δεύτερο δεν έχει δεδομένα κίνησης ενώ στο πρώτο έχει αλλά δεν θα δουλεύουν στην Ελλάδα. Να προτιμήσω το 2ο λόγω τιμής; Στην ίδια τιμή το βρίσκω στην Ελλάδα με τον Autodrive. Τι θα προτιμούσατε;
Δεν είχα ποτέ συσκευή με συνδρομή δεδομένων κίνησης και δεν γνωρίζω πώς λειτουργεί. Στο review για το 2599LMT-D γράφετε ότι δουλεύει μόνο με το GTM 60 και δεν το είχατε διαθέσιμο για δοκιμή.
Σε [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] τη σελίδα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάλυψη της Ελλάδας με την υπηρεσία Digital Traffic παρά μόνο μέσω SmartphoneLink και μέσω FM.
Πιο κάτω όμως, στο Garmin Traffic Via FM γράφει:
"Beside Garmin LIVE Traffic, Garmin offers additionally free lifetime Traffic avoidance on “LMT” ( and LMT-D as back-up) devices via RDS-TMC"
Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο δέκτης GTM 60 έχει συμβατότητα και με RDS-TMC εκτός από DAB και στην Ελλάδα λαμβάνει δεδομένα κίνησης όπως ο GTM 35;
Σε [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] τη σελίδα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάλυψη της Ελλάδας με την υπηρεσία Digital Traffic παρά μόνο μέσω SmartphoneLink και μέσω FM.
Πιο κάτω όμως, στο Garmin Traffic Via FM γράφει:
"Beside Garmin LIVE Traffic, Garmin offers additionally free lifetime Traffic avoidance on “LMT” ( and LMT-D as back-up) devices via RDS-TMC"
Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο δέκτης GTM 60 έχει συμβατότητα και με RDS-TMC εκτός από DAB και στην Ελλάδα λαμβάνει δεδομένα κίνησης όπως ο GTM 35;
Η εξήγηση σε αυτό που διάβασες πρέπει να οφείλεται στο γεγονός ότι η Garmin πρόσθεσε στην λίστα συμβατότητας δεκτών δεδομένων κίνησης των LMT-D συσκευών το GTM 36 κάτι που δεν ίσχυε όταν είχα γράψει την παρουσίαση της συσκευής. Το GTM 35 έχει καταργηθεί & την θέση του έχει πάρει πλέον το GTM 36. Το κόστος απόκτησης του είναι 75€ περίπου.
Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα δεδομένα κίνησης υπάρχουν μόνο στον νομό Αττικής, αν δεν κινείσαι εκεί τακτικά μάλλον δεν θα σε ενδιαφέρουν & ιδιαίτερα. Πιο πολύ θα πρέπει να σκεφτείς το θέμα κάλυψης της εγγύησης της συσκευής σε περίπτωση που συμβεί κάτι όταν η αγορά έχει γίνει από το εξωτερικό.
Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα δεδομένα κίνησης υπάρχουν μόνο στον νομό Αττικής, αν δεν κινείσαι εκεί τακτικά μάλλον δεν θα σε ενδιαφέρουν & ιδιαίτερα. Πιο πολύ θα πρέπει να σκεφτείς το θέμα κάλυψης της εγγύησης της συσκευής σε περίπτωση που συμβεί κάτι όταν η αγορά έχει γίνει από το εξωτερικό.
Santosan- Administrator
Σίγουρα δεν με ενδιαφέρουν τα δεδομένα κίνησης αλλά αν η διαφορά τιμής είναι μικρή μπορεί να συμφέρει περισσότερο το ακριβότερο αν το πουλήσω αργότερα.
Σε videos παρουσίασης του 2599LMT-D που είδα στο youtube αναφέρουν ότι ο δέκτης κίνησης είναι ενσωματωμένος στη συσκευή, το καλώδιο του φορτιστή λειτουργεί απλά ως κεραία και απλά πρέπει να είναι συνδεδεμένος ο φορτιστής για να ενεργοποιηθεί η λήψη δεδομένων κίνησης. Αν στις δοκιμές σας για το review δεν δούλευε τότε μάλλον ο ενσωματωμένος δέκτης του δεν είναι ισάξιος του GTM 36 και δουλεύει μόνο με το σύστημα Digital Traffic.
Αυτή τη στιγμή πάντως το 2599 στο amazon είναι σε προσφορά £119.99 (περίπου €165 με φόρους και μεταφορικά).
Σε videos παρουσίασης του 2599LMT-D που είδα στο youtube αναφέρουν ότι ο δέκτης κίνησης είναι ενσωματωμένος στη συσκευή, το καλώδιο του φορτιστή λειτουργεί απλά ως κεραία και απλά πρέπει να είναι συνδεδεμένος ο φορτιστής για να ενεργοποιηθεί η λήψη δεδομένων κίνησης. Αν στις δοκιμές σας για το review δεν δούλευε τότε μάλλον ο ενσωματωμένος δέκτης του δεν είναι ισάξιος του GTM 36 και δουλεύει μόνο με το σύστημα Digital Traffic.
Αυτή τη στιγμή πάντως το 2599 στο amazon είναι σε προσφορά £119.99 (περίπου €165 με φόρους και μεταφορικά).
Η επιλογή είναι δική σου, το μόνο που μπορώ να πω από πλευρά μου είναι ότι πρόκειται για εξαιρετική συσκευή σαν 2589 ή 2599, τα έχω δουλέψει & τα δύο. Άποψη μου είναι να προσέξεις το θέμα της εγγύησης πριν κάνεις την αγορά & επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα να δείς αν & κατά πόσο σε καλύπτει.
Μια διόρθωση που θέλω να κάνω είναι ότι το Ευρωπαικό nuvi 2599 LMT-D χρησιμοποιεί το GTM 70, το Αμερικάνικο nuvi 2599 LMTHD χρησιμοποιεί το GTM 60.
Μια διόρθωση που θέλω να κάνω είναι ότι το Ευρωπαικό nuvi 2599 LMT-D χρησιμοποιεί το GTM 70, το Αμερικάνικο nuvi 2599 LMTHD χρησιμοποιεί το GTM 60.
Santosan- Administrator
Παρόμοια θέματα
» Αγορα Συσκευης
» Αγορα συσκευης πλοηγησης
» Αγορα Συσκευης On The Road Το 2013
» Αγορα καινουργιας συσκευης Garmin & μεταφορα αγαπημενων απο την συσκευη σε iphone
» Nuvi 2589 C4 LMT Παροχή Βοήθειας Μετά Την Αγορά
» Αγορα συσκευης πλοηγησης
» Αγορα Συσκευης On The Road Το 2013
» Αγορα καινουργιας συσκευης Garmin & μεταφορα αγαπημενων απο την συσκευη σε iphone
» Nuvi 2589 C4 LMT Παροχή Βοήθειας Μετά Την Αγορά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης