αποριες για nuvi 50
+11
G.K.
vassago
thundercastle
panosmpo
x-trail
ionas70
ice1
dim68
antreas13
ZAFIR
Santosan
15 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 6
Σελίδα 1 από 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
IMG To MapSource
Πολυ απλα οι κινησεις που χρειαζονται ωστε να μετατρεψουμε εναν χαρτη που ειναι σε μορφη IMG & τον χρησιμοποιουμε στην συσκευη μας, σε μορφη MapSource ωστε να μπορουμε να τον χρησιμοποιησουμε στο PC στην αντιστοιχη εφαρμογη.
Τρεχουμε το GMapTool, ειμαστε στην καρτελα "Files", για να προσθεσουμε αρχεια μεσω "Directory" παταμε στο "Add Files" & ακολουθουμε την διαδρομη που βρισκεται το αρχειο. Πιο ευκολο ειναι να κανουμε Drag & Drop του αρχειου οπως φαινεται στο video, αυτος ειναι ο λογος που επιλεγω "Cancel" & φευγω απο το "Directory". Σαν επομενο βημα πηγαινω στην καρτελα "Split", επιλεγω στο "Create" οτι η ενεργεια που θελω να κανω ειναι "files for Mapsource", επιλεγω "Compile preview map" μετα επιλεγω τον προορισμο στο "Directory" ή πιο ευκολα κανω παλι Drag & Drop τον φακελο στον οποιο θελω να δημιουργηθει ο χαρτης. Στο πεδιο "Mapset name" συμπληρωνουμε την ονομασια με την οποια θελουμε να φαινεται ο χαρτης στο MapSource στο PC ή το αφηνουμε κενο ωστε να παρει το default. Επιλεγουμε το Set mapset FID & συμπληρωνουμε τα πεδια FID/PID με αυτα του χαρτη ή αν συντρεχει καποιος λογος οπως η συνυπαρξη δυο διαφορετικων εκδοσεων του ιδιου χαρτη στο MapSource, τοτε αλλαζουμε το FID. Αν δεν θυμομαστε τα στοιχεια του χαρτη μπορουμε οποιαδηποτε στιγμη να ανοιξουμε την καρτελα "Info" & να ενημερωθουμε. Επιστροφη παλι στην καρτελα "Split" & αφου εχουμε συμπληρωσει τα στοιχεια παταμε "Split selected" ή "Split all" αφου η επιλογη εχει να κανει με ποσα αρχεια ειναι μαρκαρισμενα (εντονος χρωματισμος) στην πρωτη καρτελα "Files". Εδω πρεπει να διευκρινισω οτι τα παραπανω πεδια πρεπει να συμπληρωνονται σε χαρτες με παραπανω απο ενα FID οπως π.χ. ο Anavasi ενω στον Auto Drive που εχει μονο ενα δεν θεωρειτε απαραιτητο.
Ειμαστε ετοιμοι, το επομενο βημα ειναι η μεταβαση στον φακελο που δημιουργηθηκε ο χαρτης & η εγκατασταση του με διπλο κλικ πανω στο αρχειο install.bat (το .bat ειναι επεκταση & δεν το βλεπουμε αν δεν εχουμε ενεργοποιησει την αντιστοιχη εντολη στα Windows). Με την ιδια λογικη γινεται απεγκατασταση απο το uninstall.bat, αυτο που πρεπει να θυμομαστε οτι η μετονομασια ή μετακινηση του φακελου του χαρτη πρεπει να γινεται παντα πριν την εγκατασταση στο MapSource αλλιως ο χαρτης δεν θα εντοπιζεται απο την εφαρμογη.
Καλες δοκιμες !!!
Τρεχουμε το GMapTool, ειμαστε στην καρτελα "Files", για να προσθεσουμε αρχεια μεσω "Directory" παταμε στο "Add Files" & ακολουθουμε την διαδρομη που βρισκεται το αρχειο. Πιο ευκολο ειναι να κανουμε Drag & Drop του αρχειου οπως φαινεται στο video, αυτος ειναι ο λογος που επιλεγω "Cancel" & φευγω απο το "Directory". Σαν επομενο βημα πηγαινω στην καρτελα "Split", επιλεγω στο "Create" οτι η ενεργεια που θελω να κανω ειναι "files for Mapsource", επιλεγω "Compile preview map" μετα επιλεγω τον προορισμο στο "Directory" ή πιο ευκολα κανω παλι Drag & Drop τον φακελο στον οποιο θελω να δημιουργηθει ο χαρτης. Στο πεδιο "Mapset name" συμπληρωνουμε την ονομασια με την οποια θελουμε να φαινεται ο χαρτης στο MapSource στο PC ή το αφηνουμε κενο ωστε να παρει το default. Επιλεγουμε το Set mapset FID & συμπληρωνουμε τα πεδια FID/PID με αυτα του χαρτη ή αν συντρεχει καποιος λογος οπως η συνυπαρξη δυο διαφορετικων εκδοσεων του ιδιου χαρτη στο MapSource, τοτε αλλαζουμε το FID. Αν δεν θυμομαστε τα στοιχεια του χαρτη μπορουμε οποιαδηποτε στιγμη να ανοιξουμε την καρτελα "Info" & να ενημερωθουμε. Επιστροφη παλι στην καρτελα "Split" & αφου εχουμε συμπληρωσει τα στοιχεια παταμε "Split selected" ή "Split all" αφου η επιλογη εχει να κανει με ποσα αρχεια ειναι μαρκαρισμενα (εντονος χρωματισμος) στην πρωτη καρτελα "Files". Εδω πρεπει να διευκρινισω οτι τα παραπανω πεδια πρεπει να συμπληρωνονται σε χαρτες με παραπανω απο ενα FID οπως π.χ. ο Anavasi ενω στον Auto Drive που εχει μονο ενα δεν θεωρειτε απαραιτητο.
Ειμαστε ετοιμοι, το επομενο βημα ειναι η μεταβαση στον φακελο που δημιουργηθηκε ο χαρτης & η εγκατασταση του με διπλο κλικ πανω στο αρχειο install.bat (το .bat ειναι επεκταση & δεν το βλεπουμε αν δεν εχουμε ενεργοποιησει την αντιστοιχη εντολη στα Windows). Με την ιδια λογικη γινεται απεγκατασταση απο το uninstall.bat, αυτο που πρεπει να θυμομαστε οτι η μετονομασια ή μετακινηση του φακελου του χαρτη πρεπει να γινεται παντα πριν την εγκατασταση στο MapSource αλλιως ο χαρτης δεν θα εντοπιζεται απο την εφαρμογη.
Καλες δοκιμες !!!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Santosan στις Κυρ 21 Απρ 2013 - 20:00, 1 φορά
Santosan- Administrator
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879
ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ GMAPTOOL
Αριστος οδήγος!!!! μέρες που είναι αποφάσισα να ψαχτώ....έσπασα τον ανάβαση σε οδικό και τόπο...με την προόπτικη να εγκατάστησω στο mapsource τον οδικό για μεταφορά στο παλιό streetpilot colormap atlantic..ολα καλά αλλά στην εγκατάσταση βγάζει σφάλμα..λείπει το αρχειο mapset.img..
καμιά ιδέα καθώτι νέος σ αυτά!!!!
ευχαριστώ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!
καμιά ιδέα καθώτι νέος σ αυτά!!!!
ευχαριστώ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!
ZAFIR- Expert Member
Τόπος : patra
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1935
Απ: αποριες για nuvi 50
Χρονια Πολλα Φωτη, πλησιαζει & η γιορτη σου ...
Να ρωτησω, εχεις εγκαταστησει το cGPSmapper οπως φαινεται εδω [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] προς το τελος του post ;
Αφου ακολουθεις την διαδικασια οπως περιγραφεται, μηπως ειναι εκει το προβλημα.
Να ρωτησω, εχεις εγκαταστησει το cGPSmapper οπως φαινεται εδω [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] προς το τελος του post ;
Αφου ακολουθεις την διαδικασια οπως περιγραφεται, μηπως ειναι εκει το προβλημα.
Santosan- Administrator
Gmaptool
ευχαριστώ για την ανταπόκριση,ένεκα ημέρας!!!!
προσπαθώ να εγκαταστήσω μόνο τον οδικό της ανάβασης αφού τον χώρισα.!!!.στην εγκατάσταση λείπει το mapset.img, άρα δεν δουλεύει μόνος παρά μονο με τον τοπογραφικό μαζί...λεω... ναι η αλλαγή typ ήταν παιχνιδάκι τελικά και δουλεύει άψογα στο nuvi 200w..ωραιο δωράκι!!!
ευχαριστώ!![Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
προσπαθώ να εγκαταστήσω μόνο τον οδικό της ανάβασης αφού τον χώρισα.!!!.στην εγκατάσταση λείπει το mapset.img, άρα δεν δουλεύει μόνος παρά μονο με τον τοπογραφικό μαζί...λεω... ναι η αλλαγή typ ήταν παιχνιδάκι τελικά και δουλεύει άψογα στο nuvi 200w..ωραιο δωράκι!!!
ευχαριστώ!![Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ZAFIR- Expert Member
Αφου κανεις split τον χαρτη με επιλογη Mapsets By FID, τοτε παρε τον RoadMap & κανε παλι split με επιλογη files for MapSource. Θα σου φτιαξει τον οδικο σε μορφη MapSource ετοιμο για εγκατασταση.
Santosan- Administrator
gmaptool
καλώς ...αλλά δέν...οταν τρέχω το install.bat του λείπει το mapset.img..οπότε ακυρώνει την εγκατάσταση...μυστήριο...θα επανέλθω μετά απο εκτεταμένες δοκιμές!!!!! εξαιρετικό πρόγγραμα, θέλει ψάξιμο και ειμαι καινούργιος!!!
ZAFIR- Expert Member
αποριες για nuvi 50
καλησπερα παιδια και καλη χρονια..πριν απο κανα μηνα πηρα το nuvi 50,και μπωρο να πω οτι ειμαι αρκετα ευχαρηστημενος αλλα βρηκα και τον μπελα μου..γιατι οτι και να του βαζω μου το βρισκει και εγω πρεπει να κανω ολο ταξιδια τωρα..θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας και εσεις για αυτο το μηχανημα και πιες ειναι οι διαφορες απο τα πιο ακριβα gps της garmin εκτος απο bluethooth και χαρτες ευρωπης που το ηξερα απ την αρχη,γιατι ολα τα gps εχουν τον auto drive,εκτος αν αλλαζει κατι στην χαρτογραφιση η στην πλοηγηση..για τον topo drive τι λετε αξιζει για 90€?θα δω διαφορες στο βουνο?χαρτες της αναβασης τους δεχεται η θα σερνεται μετα το gps στην πλογηση?ελπιζω να μην σας ζαλησα με τοσες ερωτησης..
antreas13- New Member
- Τόπος : αθηνα
Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 33
Καλησπερα Ανδρεα, Καλη Χρονια !!!
Το 50αρι ειναι μια πολυ τιμια συσκευη για τον χρηστη που θελει απλα πραγματα & θελει να παει απο το σημειο Α στο σημειο Β με ασφαλεια.
Σε σχεση με ενα ακριβοτερο GPS εκτος απο τα παραπανω που ανεφερες του λειπουν τα δεδομενα κινησης αφου δεν εχει & δεν μπορει να παρει δεκτη. Επισης οποιαδηποτε προσπαθεια να δουλεψει τον Topo Drive θα ηταν υπερβαρη, περα απο τις δυνατοτητες του δλδ αφου ο χαρτης ειναι πολυ βαρυς ακομα & για τα μπρατσα του 34/3590. Θα σου τρεξει πολυ ανετα ομως τον anavasi αφου ειναι πιο ελαφρυς & το κυριοτερο πιο λεπτομερης & ενημερωμενος απο τον Topo Drive οσο αφορα το off road δικτυο.
Μια χαρα σε βρισκω ...
Το 50αρι ειναι μια πολυ τιμια συσκευη για τον χρηστη που θελει απλα πραγματα & θελει να παει απο το σημειο Α στο σημειο Β με ασφαλεια.
Σε σχεση με ενα ακριβοτερο GPS εκτος απο τα παραπανω που ανεφερες του λειπουν τα δεδομενα κινησης αφου δεν εχει & δεν μπορει να παρει δεκτη. Επισης οποιαδηποτε προσπαθεια να δουλεψει τον Topo Drive θα ηταν υπερβαρη, περα απο τις δυνατοτητες του δλδ αφου ο χαρτης ειναι πολυ βαρυς ακομα & για τα μπρατσα του 34/3590. Θα σου τρεξει πολυ ανετα ομως τον anavasi αφου ειναι πιο ελαφρυς & το κυριοτερο πιο λεπτομερης & ενημερωμενος απο τον Topo Drive οσο αφορα το off road δικτυο.
Μια χαρα σε βρισκω ...
Santosan- Administrator
φιλε santosan σε ευχαρηστω πολυ για την αμεση απαντηση σου..οποτε λες να μην του εβαζα τον τοpο..με της αναβασης δεν θα σερνεται δηλ.λες?ποσο εχει περιπου?ειναι λιγο ακριβουτσικη αν θυμαμε καλα.εχει και φωνητικη πλοηγηση?
antreas13- New Member
O Anavasi μπορει να αγοραστει ως εφαρμογη για το PC, ονομαζεται TopoNavigator & κοστιζει 220€ συμφωνα με την προσφορα που ειχε προσφατα. Ειναι πλοηγησιμος & εχει φωνητικη καθοδηγηση.
Santosan- Administrator
Santosan έγραψε:
Μια χαρα σε βρισκω ...
Το nuvi 50 δε "γονατίζει" από βαριούς χάρτες. Τρέχει απροβλημάτιστα τον TopoDrive σε φουλ λεπτομέρεια χάρτη. Νομίζω αυτό τα λέει όλα παιδιά.
dim68- Senior Member
Τόπος : Μεσσηνία
Ημερομηνία εγγραφής : 17/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1088
φιλε dim68 ευχαρηστα τα νεα σου,γιατι νομιζα οτι δεν τον σηκωνε τον topodrive η συσκευη μας.ειναι οντως καλος στα βουνα,και για off road?αξιζει?θυμασε τιμουλα περιπου?αν καταλαβα καλα της αναβασης δεν μπωρο να το βαλω στο nuvακι μου ε?ειναι μονο για pc.
antreas13- New Member
Μπορεις να χρησιμοποιησεις τον Anavasi με την προυποθεση οτι θα αγορασεις την εφαρμογη & θα κανεις αποστολη τον χαρτη στην συσκευη & μετα θα του αλλαξεις TYP για να βλεπεις ολες τις κατηγοριες χωματοδρομων.
Santosan- Administrator
antreas13 έγραψε:φιλε dim68 ευχαρηστα τα νεα σου,γιατι νομιζα οτι δεν τον σηκωνε τον topodrive η συσκευη μας.ειναι οντως καλος στα βουνα,και για off road?αξιζει?θυμασε τιμουλα περιπου?αν καταλαβα καλα της αναβασης δεν μπωρο να το βαλω στο nuvακι μου ε?ειναι μονο για pc.
Αντρέα, τον TopoDrive θα τον βρεις στα 90 ευρώ περίπου. Κατά τη προσωπική μου άποψη να προτιμήσεις την Ανάβαση, τόσο από άποψη περισσότερον off road δεδομένων, όσο και από θέμα αναβαθμίσεων. Ρίξε μια ματιά [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.].
dim68- Senior Member
καλησπερα στην ομαδα,αλλη μια απορια..μπορειτε να μου πειτε τι δεν κανω σωστα και δεν μου δειχνει το οριο ταχυτητας οπως βλεπω σε καποιες φωτο?
antreas13- New Member
Αντρέα, ο ΑutoDrive δεν ενσωματώνει τη δυνατότητα των ορίων ταχύτητας. Το ελπίζουμε να το κάνει στην επόμενη αναβάθμιση, (λέμε τώρα...). Τα σκρινάκια που βλέπεις είναι με το χάρτη City Navigator Europe NT/NTU.
dim68- Senior Member
καλησπερα στην ομαδα εχω και εγω το 50αρακι και λεω πως ειναι αρκετα καλο
μια απορια εχω γενικα με τα garmin γιατι δεν αναγραφουν τα τεχνικα χαρακτηριστικα cpu kai τ.λ.π που εχουν??
μια απορια εχω γενικα με τα garmin γιατι δεν αναγραφουν τα τεχνικα χαρακτηριστικα cpu kai τ.λ.π που εχουν??
ice1- Member
- Τόπος : θεσσαλονικη
Ημερομηνία εγγραφής : 08/02/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 131
Πραγματι δεν δινει τα χαρακτηριστικα των συσκευων ποτε, μονο απο διαρροη μαθαινονται οπως εδω: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Santosan- Administrator
Παιδιά, στις ιστοσελίδες που διαφημίζουν το Nuvi 50, λένε ότι η συσκευή υποστηρίζει. Junction View. Πράγματι έχει τέτοια δυνατότητα ή όχι? Γιατί εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο στη συσκευή μου.
dim68- Senior Member
Χρησιμοποιησε τον Ευρωπαικο μαζι με ολα τα παρελκομενα του, δωσε μια δρομολογηση στο Ποταμι & θα το δεις. Η δυνατοτητα υπαρχει ...
Santosan- Administrator
καλησπερα σας!! εδω κ 2 μερες ειμαι κ εγω κατοχος nuvi 50...πιστευω να ειναι καλη η αγορα που εκανα..γιατι δεν ξερω σχεδον τιποτα για gps..επισεις αρχισα να ασχολουμε κ με το 4x4..ηθελα να ρωτησ αν απο μονο του το nuvi 50..εχει χαρτες ενσωματομενους χωματοδρομους.. κ κατι ακομα...αν εχει μεσα να μου δειχνει που υπαρχουν καμερες ταχυτητας...ευχαριστω!!!
ionas70- New Member
- Τόπος : athina
Ημερομηνία εγγραφής : 18/03/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 9
Καλησπερα Γιαννη & καλως ηρθες !!
Η συσκευη σου δεν εχει τοπογραφικο χαρτη, εχει τον Auto Drive που καλυπτει μονο τους κυριους χωματοδρομους. Για να εχεις καλυψη off road τοτε χρειαζεσαι τον χαρτη Anavasi.
Για καμερες ταχυτητας & επικινδυνα σημεια μπορεις να βρεις εδω:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Για τα εργαλεια που χρειαζεσαι εδω:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Για οδηγιες εδω:
Η συσκευη σου δεν εχει τοπογραφικο χαρτη, εχει τον Auto Drive που καλυπτει μονο τους κυριους χωματοδρομους. Για να εχεις καλυψη off road τοτε χρειαζεσαι τον χαρτη Anavasi.
Για καμερες ταχυτητας & επικινδυνα σημεια μπορεις να βρεις εδω:
Για τα εργαλεια που χρειαζεσαι εδω:
Για οδηγιες εδω:
Santosan- Administrator
οκ!! ευχαριστω..κ καλως σας βρηκα!!
ionas70- New Member
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ στο χώρο-συννεφο της garmin!!!
ZAFIR- Expert Member
καλησπερα παιδια!! καλο 3ημερο !!! λογο οτι ειμαι πολυ ασχετος..κ θα γελατε μαζι μου.... ..να ρωτησ παλι..εχω το nuvi 50..otan θελω να παω επαρχια...ξερω γω..ορεινη κορινθεια..`η ορεινη ναυπακτια...υπαρχει τροπος να του γραφω μονο περιοχη; `η πρεπει να γραφω οδος κ αριθμο; ευχαριστω κ συγνωμη που γινομαι κουραστικος....
ionas70- New Member
Σελίδα 1 από 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Παρόμοια θέματα
» Nuvi 2797 - Αποριες
» Αποριες Σχετικα Με Το Nuvi 660
» NUVI 2340 & Αποριες
» Αγορά Nuvi 2455 - Ενέργειες που πρέπει να γίνουν αμέσως μετά & απορίες
» NUVI 40
» Αποριες Σχετικα Με Το Nuvi 660