GMapTool
+7
kap55
evankouros
navitraveler
ZAFIR
panoshm
ΠΑΝΟΣ Λ
Santosan
11 απαντήσεις
My Garmin Sat Nav :: Software :: PC Apps
Σελίδα 1 από 3
Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
GMapTool
Το GMapTool δινει την δυνατοτητα διαχειρισης χαρτων Garmin σε μορφη IMG & MapSource.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Μια συντομη περιγραφη των δυνατοτητων:
Δημιουργια χαρτη MapSource απο αρχειο χαρτη σε μορφη IMG & το αντιστροφο.
Αλλαγη ή Δηλωση MapID (FID & PID).
Αλλαγη ή Δηλωση Mapset Name & σε καποιες περιπτωσεις αλλαγη του Header.
Αλλαγη ή Διορθωση TYP (Παλετα χρωματων χαρτη).
Αλλαγη CP (Code Page).
Αλλαγη MS για την προβολή του χαρτη στο BaseCamp
Ρυθμιση Διαφανειας.
Δημιουργια TBD για ναυτικο χαρτη ωστε μετα την εγκατασταση του στο MapSource να φαινεται στο BaseCamp.
Εισαγωγη κλειδιου χαρτη.
Τρεχουσα εκδοση 24.2.2017 - v0.9.32
--Changelog-----
prefer code page from options, when no conclusive guess for a mapset code page
support for old version of MET subfile
display basic info from MDR subfile
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Απαραιτητη η εγκατασταση του cGPSmapper, τρεχουσα εκδοση 0100d & ο προσδιορισμος της θεσης του αρχειου cgpsmapper. exe στην καρτελα "Επιλογές".
Μια συντομη περιγραφη των δυνατοτητων:
Δημιουργια χαρτη MapSource απο αρχειο χαρτη σε μορφη IMG & το αντιστροφο.
Αλλαγη ή Δηλωση MapID (FID & PID).
Αλλαγη ή Δηλωση Mapset Name & σε καποιες περιπτωσεις αλλαγη του Header.
Αλλαγη ή Διορθωση TYP (Παλετα χρωματων χαρτη).
Αλλαγη CP (Code Page).
Αλλαγη MS για την προβολή του χαρτη στο BaseCamp
Ρυθμιση Διαφανειας.
Δημιουργια TBD για ναυτικο χαρτη ωστε μετα την εγκατασταση του στο MapSource να φαινεται στο BaseCamp.
Εισαγωγη κλειδιου χαρτη.
Τρεχουσα εκδοση 24.2.2017 - v0.9.32
--Changelog-----
prefer code page from options, when no conclusive guess for a mapset code page
support for old version of MET subfile
display basic info from MDR subfile
- History:
- 1.2.2017 - 0.9.0.1148b
support for mkgmap compiler
support for TDB file
support for MET subfile
improvements for guessing code page of a mapset
26.1.2017 - 0.8.253a
corrected processing of very big subfiles
17.8.2015 - v0.8.220a
Translation Update
24.7.2015 - v0.8.220
changes in FAT parsing
basic support for SID files
split to empty maps creates list for OSM splitter
detection of Garmin signature
15.9.2013 - v0.8.159b
15.09.2013 Greek translation updated by Santosan from mygarminsatnav.net
27.08.2013 Slovenian translation updated by lolypop000
27.08.2013 Swedish translation updated by kenta2 from [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
17.8.2013 - v0.8.159a
corrected TRE analysis and display
warning when TYP file is not replaced
4-th parameter TRE in gmt
completed gmt help output
04.08.2013 Albanian translation by Korabi
21.07.2012 Greek translation by Santosan from mygarminsatnav.net
01.07.13 - v0.8.143(d)
•01.07.2013 Slovenian translation updated by lolypop000
•30.06.2013 Chinese translation updated by boluomi258 h t [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
•30.06.2013 Finnish translation updated by PiEtU
29.06.2013 - v0.8.143(c)
Brazilian Portuguese translation updated by Quinca
28.6.2013 - v0.8.143(b)
Swedish translation updated by kenta2
24.6.2013 - v0.8.143
product code in 'Join'
save log to a file
basic support for JCV files
Hungarian translation by LaMoLa
parameters TRE acessible in gmt.exe
install.bat can support MDR
update to FLTK 1.3.2
14.11.2012 - v0.8.067
some support for MAR subfile
Chinese translation by boluomi258
new address [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
new function - writing product code into header
reading of truncated files
4.7.2012 - v0.8.11
new function - change FID in MPS subfile
new function - change map name
20.5.2012 - v0.7.158
popup info in gmt
small corrections
linux compilation
corrected replace TYP file
29.4.2012 - v0.7.79b
Russian translation by Cnfhbr
18.4.2012 - v0.7.79
option for setting code page for maspet text
15.4.2012 - v0.7.19
Log tab tweaks
corrected code page of mapset name text
15.4.2012 - v0.7.3
changed version numbering scheme
corrected reading of *.lang files
some corrections for Unicode strings
14.4.2012 - v0.7.0
changed tools used to create program
Unicode support
corrections of md2 support
Απαραιτητη η εγκατασταση του cGPSmapper, τρεχουσα εκδοση 0100d & ο προσδιορισμος της θεσης του αρχειου cgpsmapper. exe στην καρτελα "Επιλογές".
- Αρχεία
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Santosan στις Πεμ 15 Ιουν 2017 - 11:07, 25 φορές συνολικά
Santosan- Administrator
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879
Απ: GMapTool
Εχει ενημερωθει το πρωτο post με την τελευταια εκδοση GMapTool.
Santosan- Administrator
Μανο οι οδηγιες που ειναι καπου τις ειχα διαβάσει αλλα δεν θυμάμαι που
ΠΑΝΟΣ Λ- Skilled Member
Τόπος : Πατρα
Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 267
Πανο σχετικα με το GMapTool θα πας εδω [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Santosan- Administrator
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ΠΑΝΟΣ Λ- Skilled Member
Τόπος : Πατρα
Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 267
Εχουμε αναβαθμιση του GMapTool στην εκδοση 0.8.143b, εχει ενημερωθει το πρωτο post.
Santosan- Administrator
Εχουμε αναβαθμιση του GMapTool στην εκδοση 0.8.143c, εχει ενημερωθει το πρωτο post.
Santosan- Administrator
Μάνο, στα "change log" η "b" έκδοση φαίνεται στο 1ο post
Edit: Επίσης, κατέβασα το "c" αλλά εγκαταστάθηκε το "b"....
Edit: Επίσης, κατέβασα το "c" αλλά εγκαταστάθηκε το "b"....
panoshm- Moderator
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2927
Οι διαφορες ειναι σε translations & τα log οτι δινει το μητρικο. Τα ιδια ισχυουν & στο δικο μου PC, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Ενημερωσα με log για την c ...
Santosan- Administrator
Εχουμε αναβαθμιση στην εκδοση 0.8.159.46b, εχει ενημερωθει το πρωτο post με αναφoρα αλλαγων & direct link.
Αυτη η αναβαθμιση ειναι πολυ σημαντικη για εμας τους Ελληνες αφου συμπεριλαμβανει την Ελληνικη μεταφραση για την εφαρμογη & τα αρχεια βοηθειας. Μετα την εγκατασταση & κατα την πρωτη εκκινηση η εφαρμογη εντοπιζει την γλωσσα συστηματος & χρησιμοποιει αυτοματα την Ελληνικη γλωσσα.
Enjoy !!!
Αυτη η αναβαθμιση ειναι πολυ σημαντικη για εμας τους Ελληνες αφου συμπεριλαμβανει την Ελληνικη μεταφραση για την εφαρμογη & τα αρχεια βοηθειας. Μετα την εγκατασταση & κατα την πρωτη εκκινηση η εφαρμογη εντοπιζει την γλωσσα συστηματος & χρησιμοποιει αυτοματα την Ελληνικη γλωσσα.
Enjoy !!!
Santosan- Administrator
Και επίσημα πλέον, συγχαρητήρια!!!!
panoshm- Moderator
Εχω καποιες εκκρεμοτητες + μια αποκλειστικη παρουσιαση για Ελλαδα αν ολα πανε καλα Πανο & μετα θα συνεχισω το αγαπημενο σου TYPViewer ...
Santosan- Administrator
έφυγααα....τα σέβη μου[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ZAFIR- Expert Member
Τόπος : patra
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1935
...τι λάθος κάνω;... κατεβάζω το αρχείο από εδώ:
...αλλά δε μου βγαίνει στα ελληνικά...
navitraveler- Advanced Member
Τόπος : Αλεξανδρούπολη
Ημερομηνία εγγραφής : 12/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 994
Αν δεν στο βγαζει Ελληνικα αυτοματα πηγαινε στην καρτελα "Επιλογες" & ρυθμισε την γλωσσα χειροκινητα Τασο.
Santosan- Administrator
Έχεις Αγγλικά Windows? Αν ναι, γι' αυτό Και μένα το ίδιο έκανεnavitraveler έγραψε:...τι λάθος κάνω;... κατεβάζω το αρχείο από εδώ:
panoshm- Moderator
...όχι Πάνο Ελληνικά Windows έχω αλλά δεν ξέρω τι έγινε και στις επιλογές ακόμα μου έβγαζε 4-5 γλώσες... ίσα για να γίνει φασαρία γιατί σήμερα μου έβγαλε όλες τις επιλογές και ...ΖΗΤΩΩΩ!!!... το GmapΤool μου μιλάει ε λ λ η ν ι κ ά!...
navitraveler- Advanced Member
Τόπος : Αλεξανδρούπολη
Ημερομηνία εγγραφής : 12/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 994
ο αγνωστος κόσμος της garmin μιλάει ελληνικά πιά φιλε τάσο!!!
εύχομαι καλή αρχή και καλό ψάξιμο!!![Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
εύχομαι καλή αρχή και καλό ψάξιμο!!![Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ZAFIR- Expert Member
Τόπος : patra
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1935
Εχουν ενημερωθει τα σχετικα με το GMapTool topic στην ενοτητα Know How - How To με την χρηση Ελληνικων στις οδηγιες σχετικα με τις εντολες της εφαρμογης, εγιναν επισης διορθωσεις ή προσθηκες οπου αυτο κριθηκε απαραιτητο.
Santosan- Administrator
Εχουμε αναβαθμιση του GMapTool η οποια αφορα την προσθηκη μεταφρασης καινουργιων καταχωρησεων στα αρχεια αναφορας & συμπεριλαμβανει ολες τις βελτιωσεις/διορθωσεις για την Ελληνικη γλωσσα που εδωσα μεχρι & σημερα ...
Santosan- Administrator
Πήγα να κατεβάσω από το 1ο post το συνημμένο αρχείο "GMapToolSetup08159b.zip" & ο chrome μου έβγαλε το μήνυμα "Η λήψη του αρχείου GMapToolSetup08159b.zip δεν είναι φυσιολογική και θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη."
Του είπα να συνεχίσει ("Διατήρηση") & μου έβγαλε το μήνυμα "Μπορεί να προκληθεί βλάβη. Σας προειδοποιούμε..."
Μετά πήγα να το κατεβάσω απ' το link "[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]" & μου έβγαλε μήνυμα "Η λειτουργία του λογισμικού προστασίας από ιούς απέτυχε μη αναμενόμενα κατά τη σάρωση αυτού του αρχείου."
Τελικά το ξαναπροσπάθησα 2-3 φορές απ' το παραπάνω link & πριν λίγο τα κατάφερα χωρίς να μου βγάλει μήνυμα.
Έκανα & σάρωση με MSE & δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα.
Κάνω την ενημέρωση μήπως εσείς οι ειδήμονες καταλάβετε κάτι παραπάνω από εμένα.
Κι επειδή χωρίς να ρωτήσω κάτι δεν γίνεται :
Πρέπει να το κατεβάσω & να το εκτελέσω πριν τρέξω το GMapTool;
Του είπα να συνεχίσει ("Διατήρηση") & μου έβγαλε το μήνυμα "Μπορεί να προκληθεί βλάβη. Σας προειδοποιούμε..."
Μετά πήγα να το κατεβάσω απ' το link "[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]" & μου έβγαλε μήνυμα "Η λειτουργία του λογισμικού προστασίας από ιούς απέτυχε μη αναμενόμενα κατά τη σάρωση αυτού του αρχείου."
Τελικά το ξαναπροσπάθησα 2-3 φορές απ' το παραπάνω link & πριν λίγο τα κατάφερα χωρίς να μου βγάλει μήνυμα.
Έκανα & σάρωση με MSE & δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα.
Κάνω την ενημέρωση μήπως εσείς οι ειδήμονες καταλάβετε κάτι παραπάνω από εμένα.
Κι επειδή χωρίς να ρωτήσω κάτι δεν γίνεται :
Τι 'ναι τούτο πάλι;Santosan έγραψε:Απαραιτητη η εγκατασταση του cGPSmapper, τρεχουσα εκδοση 0100d & ο προσδιορισμος της θεσης του αρχειου cgpsmapper. exe στην καρτελα "Επιλογές".
Πρέπει να το κατεβάσω & να το εκτελέσω πριν τρέξω το GMapTool;
evankouros- Advanced Member
- Τόπος : Καρντάσι μεγαλωμένο, Χάμω γεννημένο, από Μακεδονία/Κρήτη-Θεσσαλία/Ήπειρο ριζωμένο...
Ημερομηνία εγγραφής : 23/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 579
Το GMapTool ειναι καθαρο δεν εχεις προβλημα αφου δεν περιεχει κακοβουλο αρχειο. Δεν ξερω ποιο λογισμικο προστασιας χρησιμοποιεις αλλα σου δινει λανθασμενη ειδοποιηση.
Το cGPSMapper ειναι απαραιτητο για καποιες λειτουργιες & πρεπει να το εγκαταστησεις & να δηλωσεις την θεση τουcgpsmapper. exe στην καρτελα "Επιλογές" στο GMapTool οπως στην φωτο του πρωτου post, εκει θα βρεις link να το κατεβασεις.
Το cGPSMapper ειναι απαραιτητο για καποιες λειτουργιες & πρεπει να το εγκαταστησεις & να δηλωσεις την θεση τουcgpsmapper. exe στην καρτελα "Επιλογές" στο GMapTool οπως στην φωτο του πρωτου post, εκει θα βρεις link να το κατεβασεις.
Santosan- Administrator
To [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] χρησιμοποιώ Μάνο, αλλά δεν νομίζω να μου το "έκοβε" αυτό. Μάλλον κάτι έπαιξε με τον Chrome.
Anyway, το κατέβασα, με λίγο ψάξιμο & μια ματιά που έριξα μάλλον κατάλαβα γιατί το GMapTool θέλει το [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] (υποψιάζομαι πως αυτό πρέπει να είναι που "δημιουργεί" τον χάρτη-set) & μετά τα κατεβάσματα λέω να τα εγκαταστήσω & να ξεκινήσω σιγά-σιγά να κάνω την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας set χαρτών.
Anyway, το κατέβασα, με λίγο ψάξιμο & μια ματιά που έριξα μάλλον κατάλαβα γιατί το GMapTool θέλει το [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] (υποψιάζομαι πως αυτό πρέπει να είναι που "δημιουργεί" τον χάρτη-set) & μετά τα κατεβάσματα λέω να τα εγκαταστήσω & να ξεκινήσω σιγά-σιγά να κάνω την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας set χαρτών.
- Τόπος : Καρντάσι μεγαλωμένο, Χάμω γεννημένο, από Μακεδονία/Κρήτη-Θεσσαλία/Ήπειρο ριζωμένο...
Ναι εχεις δικιο ο Chrome ηταν ο θυτης, διαβασα παλι το post σου & το εμπεδωσα αυτη την φορα ...
Santosan- Administrator
Μάνο, εγκατέστησα το cgpsmapper & πήγα να εγκαταστήσω το GMapTool, αλλά σαν γλώσσα εγκατάστασης δεν μου δίνει τα Ελληνικά.
Απ' ό,τι κατάλαβα διαβάζοντας αυτό το θέμα αλλά & το "[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]", έκανες τη μετάφραση κι αυτή ενσωματώθηκε στις τελευταίες εκδόσεις του. Συμπεραίνω λοιπόν ότι δεν πρέπει να χρειάζεται η αντιγραφή του αρχείου γλώσσας που έκανες στο φάκελο εγκατάστασης του GMapTool.
Προχωράω λοιπόν την αρχική εγκατάσταση στα Αγγλικά & μετά απλά επιλέγω τα Ελληνικά από κάποια καρτέλα του GMapToll αφού αυτό ανοίξει, ή χρειάζεται πρώτα η αντιγραφή του αρχείου γλώσσας που έκανες στο φάκελο εγκατάστασης του GMapTool;
Απ' ό,τι κατάλαβα διαβάζοντας αυτό το θέμα αλλά & το "[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]", έκανες τη μετάφραση κι αυτή ενσωματώθηκε στις τελευταίες εκδόσεις του. Συμπεραίνω λοιπόν ότι δεν πρέπει να χρειάζεται η αντιγραφή του αρχείου γλώσσας που έκανες στο φάκελο εγκατάστασης του GMapTool.
Προχωράω λοιπόν την αρχική εγκατάσταση στα Αγγλικά & μετά απλά επιλέγω τα Ελληνικά από κάποια καρτέλα του GMapToll αφού αυτό ανοίξει, ή χρειάζεται πρώτα η αντιγραφή του αρχείου γλώσσας που έκανες στο φάκελο εγκατάστασης του GMapTool;
Έχει επεξεργασθεί από τον/την evankouros στις Τρι 26 Νοε 2013 - 23:01, 2 φορές συνολικά (Λόγος της επεξεργασίας : Πήγα να κάνω edit & κατά λάθος διέγραψα το αρχικό post!)
Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
My Garmin Sat Nav :: Software :: PC Apps
Σελίδα 1 από 3
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης